Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune

de Anamaria Cook in Torturi, 12 Aug 2012 | 6409 vizualizari

 

Cum am avut de sarbatorit week-end-ul asta m-am decis sa fac ceva special, si mai bine am reusit sa impac pe toata lumea cu acest desert.

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi (200g)
  • 600g iaurt
  • 200 ml smantana
  • 200 ml frisca
  • 200g ciocolata alba
  • 500g capsune (reteta originala spunea zmeura)
  • 20g gelatina
  • sirop pentru insiropat piscoturile
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune:

Pentru inceput topiti ciocolata impreuna cu smantana pe baie de aburi dar aveti grija sa nu fiarba.


Lasati ciocolata topita sa se raceasca putin iar intre timp hidratati gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Cand aceasta este gata adaugati-o peste ciocolata topita si amestecati bine.


Acoperiti vasul cu folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.


Scoateti crema din frigider, indepartati folia si mixati la viteza mica pentru un minut, adaugati iaurtul si mixati pentru inca un minut sau pana ce crema se omogenizeaza.


Taiati capsunele in bucati mici (pastrati cam 100g pentru ornat) adaugati-le peste crema si amestecati bine. Dupa cum va spuneam in ingrediente reteta originala spunea sa folositi zmeura dar cum gusturile sunt foarte impartite in familia mea, si cum aveam doar capsune in casa ne-am hotarat sa le folosim pe acestea. Singurul inconvenient in cazul in care folositi capsune este ca prajitura se taie mai greu, mai ales daca taiati capsunele in bucati mai marisoare cum am facut eu :D.


Faceti un sirop din: un pahar apa, 2 linguri de zahar, o lingurita esenta vanilie si o lingurita cognac. Puneti toate ingredientele intr-o cratita pe foc mic pana se topeste zaharul, lasati sa se raceasca putin. Tapetati o cratita sau o forma de prajitura rotunda (diamentrul de 21 cm) cu folie alimentara, apoi scufundati piscoturile, unul cate unul in siropul obtinut si asezati-le de jur imprejurul tavii.


Turnati crema in mijlocul piscoturilor (aceasta o sa umple 3/4 din inaltimea piscoturilor) acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte.


Cand ati scos tortul din frigider, ridicati-l din forma cu ajutorul foliei si asezati-l pe un platou. Indepartati folia usor. Mixati frisca si turnati-o peste crema.


Ornati cu restul de capsune si gata de servit.


POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cu Piscoturi Iaurt Si Capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mamaieelena 1

14.08.2012, 23:36

bun,bun

jolygina 1

16.08.2012, 00:17

superb

Lau 1

19.08.2012, 16:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă BigMac fără carbohidrați

ieri la 15:30

Bezele Panda

de RODIMUR 7

ieri la 10:41

Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

de Lau 9

pe 19.09 la 21:14

Chec cu mure

de Lau 9

pe 19.09 la 20:34

RETETA RECOMANDATA
Tort Magic Moments