Tort cu rubarba si merisoare (fructe goji) Dukan

de Heracleea in Torturi, 28 Mai 2013 | 6043 vizualizari

 

Pentru orice aniversare sau moment special din viata noastra!

 

INGREDIENTE

  • Rulada
  • 6 oua
  • 10 lg. indulcitor
  • 4 lg. amidon
  • vanilie
  • pentru cei la conso - gem de caise dietetic
  • pentru cei la croaziera - budinca la alegere preparata conf. instructiunilor cu 500 ml. lapte si 2-3 linguri de indulcitor
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 10 lg. indulcitor
  • 1 lg. amidon
  • 10 gr. gelatina
  • 350 ml. lapte
  • 500 gr. branza Lacteea 0,2% grasime
  • rom
  • 6 lg. indulcitor
  • pentru cei la conso - merisoare
  • pentru cei la croaziera - goji sau rubarba
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rubarba si merisoare (fructe goji) Dukan:

Rulada

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare. Galbenusurile se freaca cu indulcitorul, vanilia si amidonul. Se incorporeaza cu grija albusul. Aluatul se toarna in tava pe hartie de copt sau foaie de silicon. Se coace la 180 gr. timp de 15-20 minute. Se scoate pe servet umed, se unge cu gem sau budinca si se ruleaza cu ajutorul servetului. Se tine invelita astfel la rece 30 minute.

Crema:

Inmuiati gelatina in apa rece conform instructiunilor, apoi amestecati-o cu laptele caldut. Galbenusurile se bat cu indulcitorul si amidonul, se adauga treptat laptele si esenta de rom. Se pune la baine-marie si se amesteca pana se ingroasa, se lasa la racit. Branza se mixeaza bine cu indulcitor, intaritor si esenta de rom. Fructele (merisoare/goji) se pun la hidratat in apa. Se amesteca crema racita cu crema de branza si se incorporeaza fructele.

Se tapeteaza un castron cu folie de plastic, rulada se taie feliute cu care se tapeteaza castronul. Se toarna crema, apoi se pune un strat de rubarba. La final adaugam un strat de feliute de rulada. Se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rubarba si merisoare (fructe goji) Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere insiropat cu zahar ars