Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!

de Oana in Torturi, 18 Apr 2010 | 4607 vizualizari

 

Creatie proprie :) scenariul, regia si decorul by Oana :)) Un tort de vis!

 

INGREDIENTE

  • 2 Blaturi:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole cu ciocolata
  • Crema:
  • 2 cani pline cu piure de dovleac
  • 1 cutie- 250g- ricotta
  • 250 g frisca lichida
  • zahar pudra dupa gust
  • esenta de rom
  • jumatate plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!:

Blaturile se pregatesc separat, se coc separat. Se pregateste o forma cu inel detasabil de 24 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt, se incinge cuptorul la foc mediu.

Se separa albusul de galbenus de la 6 oua. Albusul se bate spuma cu zaharul pana se intareste, se adauga cate un galbenus, amestecand continuu cu mixerul. Se adauga praful de ciocolata, se omogenizeaza si se toarna amestecul in tava. Se coace aproximativ 20 de minute. Blatul se umfla foarte mult la copt, este gata atunci cand apasati cu degetul usor si revine la forma initiala. Se scoate blatul pe un grilaj, se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit. In acest moment el se desumfla si se "indeasa", blatul avand o textura fina, umeda si cu gust intens de ciocolata. Nu necesita insiropare!

Se pregateste si al doilea blat la fel, apoi se lasa la racit.

Intre timp se pregateste crema. Dovleacul poate fi copt sau fiert la aburi. Eu il aveam in congelator, ras la robot, pregatit pentru o placinta :) Asa ca l-am fiert cu 3 linguri de zahar brun, am scurs zeama ramasa si l-am lasat pe foc pana a scazut si n-a mai avut deloc zeama. Se lasa apoi la racit si se mixeaza cu blenderul pana devine un piure fin.

Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece.

Intr-un bol se amesteca branza cu piureul de dovleac, zahar pudra dupa gust (eu am pus 3 linguri, avand in vedere ca dovleacul era deja dulce de la zaharul brun cu care s-a inabusit). Se mixeaza bine, apoi se amesteca cu frisca batuta bat. Se incorporeaza cu o spatula, lejer, iar la final se adauga esenta de rom si gelatina.

Tortul l-am montat in aceeasi forma in care am copt blaturile, dar puteti folosi o forma putin mai mica, blaturile micsorandu-se putin atunci cand se racesc. Eu am vrut sa intre crema si pe peretii formei. Deci am pus un blat (nivelat putin inainte cu cutitul), apoi toata crema si al doilea blat.

Se lasa la rece peste noapte. Se orneaza dupa plac. Eu l-am uns cu frisca si am desenat puiutul galben cu creioanele cu glazura Dr. Otker. Am folosit si nuca de cocos colorata.

La final, doua poze cu sarbatoritul :))

 

TIPS-URI

1

Ricotta se poate inlocui cu branza fina de vaci, grasa. Insa va recomand ricotta pentru textura si gustul ei fin.

2

Crema poate fi facuta si cu piure din alte fructe, dupa gust, imaginatie...

RETETA IN IMAGINI

Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-0
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-1
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-2
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-3
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-4
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-5
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-6
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-7
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-8
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-9
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-10
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-11
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-12
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!-13

COMENTARII (38)

Oana

Oana 1

19.04.2010, 19:49

Va multumesc frumos

Miha

Miha 1

19.04.2010, 20:16

Sa va fie de bine petrecerea!

Oana

Oana 1

20.04.2010, 19:53

Sar'naaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!