Tort de clatite pentru Gabitza

de Corinuta in Torturi, 6 Sep 2010 | 4986 vizualizari

 

La multi ani Gabytza! Pentru ca stiu ca-ti plac clatitele, ti-am facut un tort vesel, asa ca tine!

 

INGREDIENTE

  • Ptr clatite:
  • 250 g faina
  • 200 ml apa minerala
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • ulei ptr prajit
  • Ptr crema:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • bombonele colorate ptr ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite pentru Gabitza:

Se amesteca faina cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat , oul si laptele intr-un bol. Se adauga apoi apa minerala, amestecand cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Se coc aprox. 15 clatite.


Se topeste ciocolata pe aburi, se adauga galbenusurile si se mai tine putin pe aburi pana se ingroasa, amestecand continuu. Dupa ce s-a racit putin, se adauga mascarpone si se amesteca bine.


Se ung clatitele cu crema de ciocolata si se aseaza una peste alta. Se da la frigider ptr aprox. doua ore, apoi se orneaza cu bombonele si se serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite pentru Gabitza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

elena1988 1

08.02.2011, 11:02

Bya Ralu 1

02.07.2013, 11:14

ce fain e

Alina26 1

02.07.2013, 13:03

ce bine arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina