Carte cu portocale

de cccris in Torturi, 22 Feb 2010 | 4286 vizualizari

 

Recunosc ca m-am indragostit de pandispan si mousse-uri. Sint simplu de facut si usor de adaptat cantitatile in functie de nevoi.

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan:
  • 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 180 gr faina  
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar suc de portocale
  • Mousse de portocale:
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 3/4 pahar cu suc de portocale
  • 400ml frisca lichida
  • 2 1/2 plicuri gelatina
  • 8 linguri zahar
  • coaja rasa de portocala
 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carte cu portocale:

Pandispan:


Se bat ouale cu mixerul cel putin 20 min sau pina ce isi tripleaza volumul. Luam cu o lingura sau cu paleta mixerului putina crema, o lasam sa cada peste compozitie ca si cum am scrie. Daca lasa urme vizibile inseamna ca este gata. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina (chiar si cele de teflon se lipesc, va zic din experienta). Se toarna compozitia avind grija sa nu punem totul in mijloc, ci peste tot (sa nu faca cocoasa) si se niveleaza delicat. Se loveste usor tava de masa de citeva ori pentru a scapa de exesul de aer. Se pune pandispanul in cuptorul incins la 170grade si se lasa acolo cam 25 min.


Nu se deschide usa deloc in acest timp. Este gata cind aluatul este auriu sau se desprinde de pe peretii vasului. Se opreste cuptorul, se intredeschide usa si se lasa acolo, la racit, macar citeva minute. Dupa racirea completa se poate taia.


Sirop:


Se incalzeste sucul putin pina se dizolva zaharul. Se insiropeaza blaturile.


Mousse de portocale:


Gelatina se lasa la inmuiat sucul de portocale amestecat cu coaja. Se bate frisca, se bat ouale cu 8 linguri de zahar pina isi dubleaza volumul, ca la pandispan. Frisca se amesteca usor cu compozitia de oua. Se incalzeste gelatina pina se dizolva, cu grija mare sa nu fiarba. Se lasa sa se raceasca cit sa nu fie fierbinte si se adauga peste compozitia de frisca cu oua. Se amesteca putin pina la omogenizare, se toarna peste blatul insiropat, se adauga urmatorul strat de pandispan si se lasa la frigider citeva ore. Se modeleaza si se orneaza dupa dorinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carte cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ligia Bxl 1

06.02.2011, 20:01

vai ce frumos

elena1988 1

10.03.2011, 17:50

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:57

carti din astea near trebui la scoala asa ar veni mai multi copii la scoala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata Mississippi - Gordon Ramsay