Tort cu scoici

de Ancutsa in Mancare copii, 24 Iul 2019 | 383 vizualizari

 

Azi am serbat-o pe una dintre surorile mele (Sf. M. Mc. Hristina),  pentru care am pregătit un tort cu blat de nucă şi cremă de cafea. Ieri am lucrat la multe decorațiuni marine, pe care și le dorea demult. A fost așa încântată de broscuțele țestoase! Este un tort care ar cuceri nu doar inimile copiilor, ci și pe cele ale adulților!
„meniu copii”

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 10 ouă M;
  • un vârf de linguriţă sare;
  • 7,5 ml îndulcitor;
  • 4 linguri făină;
  • 12 linguri nucă;
  • 10 g praf de copt Dr. Oetker;
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 600 ml apă;
  • 3 linguri zahăr;
  • 2 linguri vin de smochine;
  • pentru crema de cafea:
  • 200 g cremă mascarpone;
  • 200 ml frișcă lichidă;
  • 1 lingură zahăr pudră;
  • 1 linguriţă cafea măcinată;
  • 1 lingură cafea pudră instant (ness);
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 300 g cremă mascarpone;
  • 300 ml frişcă lichidă;
  • Câțiva biscuiți;
  • Coloranți alimentari: albastru, galben, roșu, verde Dr. Oetker;
  • Pastă de zahăr (fondant) Dr. Oetker;
  • Litere din ciocolată (din comerț sau făcute în casă folosind șabloane)
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu scoici:



Decorațiunile se pregătesc cu o zi înainte: se modelează diverse forme de scoici, steluțe, corali, țestoase din pastă fondant, care se pictează apoi cu coloranți alimentari. Se lasă la uscat peste noapte. Acestea se vor adăuga pe tort doar în momentul servirii pentru că la frigider fontantul se înmoaie ușor și are loc transfer de culoare în contact cu frișca.


Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat îndulcitorul, gălbenuşurile, apoi praful de copt, nuca măcinată şi făina. Se toarnă în două forme rotunde pregătite cu foaie de copt şi se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 30 de minute (sau până trec testul scobitorii). Se lasă la răcit.


Siropul: se fierb pe foc mic apa împreună cu zahărul și vinul de smochine (nu vă faceți griji, pentru că alcoolul se va evapora la fiert), aprox 10 minute, se dă de pe foc şi se lasă la răcit.


Crema de cafea: se bate cu mixerul crema mascarpone, se adaugă frișca lichidă, cafeaua pudră instant (ness) și cafeaua măcinată și se mixează până devine cremoasă.


Montare: se taie fiecare blat în câte două foi şi se însiropează. Se umple tortul cu cremă.


Decor: se bate cu mixerul crema mascarpone, se adaugă frișca lichidă, mixând până la omogenizare, având grijă să rămână ușor moale. Se dau deoparte câte 3 linguri din crema albă în 2 castroane, în care se adaugă câteva picături de colorant alimentar verde, respectiv albastru, omogenizând. Se îmbracă tortul în crema albă, apoi se creează marea pe jumătate din capacul tortului, se presară biscuiți măcinați cu ajutorul unui făcăleț pe cealaltă jumătate a tortului. Se desenează cu un poș un șirag de scoici pe lateral.


Se dă la rece până la servire. Se adaugă decorațiunile din fondant și litere din ciocolată (din comerț sau făcute în casă folosind șabloane).


Observație: din ingredientele date la blat mai sus, se obține un tort de 20 cm diametru (înălțime 7 cm), cu 4 foi de blat, destul de mare și înalt, suficient pentru 16 persoane.



Porţii: 16


Timp de pregătire decorațiuni: aprox 2 ore


Timp de pregătire tort: 2h 30min


Timp de coacere: 30 min



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/tort-cu-scoici.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Ancutsa 1

25.07.2019, 21:55

Va multumesc frumos!

Rocsi 1

28.07.2019, 21:36

Ce frumos este, cu tematica de vara, soare, mare!

Ancutsa 1

01.08.2019, 21:39

Multumesc mult, Rocsi, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas