Tort cu spuma de fructe de padure

de Veronica22 in Torturi, 10 Feb 2014 | 2051 vizualizari

 

Un tort delcios cu o crema spumoasa si usoara.Fructele de padure dau o aroma deosebita cremei.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT (ingrediente pentru un blat)
  • 200g de unt moale
  • 200g de zahăr fin
  • 200g de făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 2 linguriţe extract de vanilie
  • 4 ouă
  • PENTRU SPUMĂ
  • 700g fructe de pădure
  • zahăr pudră, după gust
  • 1 plic de gelatină
  • 5 albuşuri
  • 240g de zahăr brun, fin
  • 500ml de frişcă lichidă, bătută
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu spuma de fructe de padure:

Deoarece eu am vrut un tort mai mare am copt doua blaturi.Am copt un blat in forma de 30 cm.

Se încălzeşte cuptorul la 180ºC(gaz 4). Pentru blat, se bate untul cu zahărul, apoi se adaugă amestecând făina, praful de copt, vanilia şi ouăle. Se toarnă compoziţia într-o formă cu fund detaşabil, cu diametrul de 20cm, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor 30 de minute, până când se coace şi creşte. Se scoate blatul din formă, cu tot cu hârtia de copt, şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit complet, se taie în jumătate pe orizontală.


SPUMĂ:



Cantitatile sunt pentru acest tort mare pe care l-am pregatit eu.

Pentru spumă, se pun fructele într-o cratiţă pe foc mic până încep să fiarbă – acestea vor lăsa un lichid, aşa că nu este nevoie să fie adăugată apă. Se pudrează după gust cu zahăr. Nu trebuie îndulcite foarte tare, pentru că mai târziu se vor amesteca cu o bezea îndulcită. Se înmoaie gelatina în trei linguri de apă rece, apoi se amestecă în amestecul de fructe firebinte şi se lasă deoparte să se răcească.

Se bat albuşurile până când se întăresc. Apoi se încorporează zahărul fin, în patru tranşe.Se bate în continuare până când se obţine o bezea tare si lucioasă .Se incorporeaza amestecul de fructe si amestecam cu mixerul cateva sec iar apoi adaugam frisca batuta amestecand cu o paleta.Pe un platou am pus prima foaie de blat si am fixat inelul detasabil in jurul ei. Pentru ca spuma sa nu se lipeasca de inel pregatim o coala mare de folie alimentara,asezam platoul in mijloc,adunam marginile peste blat,fixam inelul si apoi ridicam marginile inspre inafara.

Se toarnă compoziţia pe blatul din forma de copt, apoi se aşază cealaltă jumătate de blat deasupra, cu partea cu hârtie de copt în sus.

Am lasat la rece 2 ore dupa care am inlaturat inelul si apoi folia alimentara.Cu o lama de cutit umeda indreptam putin spuma pe margine.

Deasupra am pudrat cu zahar si apoi am imprimat un model cu cacao(am asezat o hartie decupata cu modelul respectiv si am pudrat deasupra cacao dupa care am ridicat cu grija hartia).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu spuma de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

_Alina_ 1

11.02.2014, 11:48

Ce bunatate frumoasa!

diaconta 1

11.02.2014, 16:16

delicios

Ina 1

11.02.2014, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de menta