Tort cu trei creme

de Micutza Luana in Torturi, 3 Sep 2013 | 5038 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 7 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • coaja de la o lamaie si o portocala
  • esenta vanilie
  • zahar vanilat

Crema 1:

  • un plic crema prajituri cu gust de lamaie
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • coaja de la o lamaie si zeama
  • esenta de lamaie

Crema 2:

  • un plic crema prajituri cu gust de ciocolata
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr ciocolata menaj
  • 50 gr nuca macinata
  • esenta de rom

Crema 3:

  • un plic crema prajituri cu gust de vanilie
  • 100 ml lapte
  • 2 lg zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un baton de vanilie
  • esenta vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei creme:

Blatul 

Se separa ouale. 

Albusurile se bat spuma cu un varf de sare  si jumatate din cantitatea de zahar . 

Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar .

Se adauga galbenusurile peste albusul batut spuma, aromele si treptat faina . 

Se da la cuptorul incins 25-30 min. 

Intre timp ne ocupam de creme .

Crema 1 

Continutul unui plic il mixam cu laptele si toate aromele pana devine o crema destul de groasa . Se da la rece.

Crema 2 

Continutul unui plic il mixam cu laptele adaugam treptat ciocolata , nuca si restul aromelor apoi se da la rece.

Crema 3 

Continutul unui plic il mixam cu laptele si restul aromelor si se da la rece .

Dupa ce blatul s-a racit il taiem in 2 si incepem asamblarea .

Eu am pus prima data crema de vanilie , blatul , crema de cicolata , din nou blatul si la sfarsit am ornat tortul cu crema de vanilie . 

Pentru decor am folosit cicolata de menaj . 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort(tarta)