Tort cu visine

de Bunica in Torturi, 9 Ian 2017 | 952 vizualizari

 

Un tort pregătit pentru noaptea dintre ani.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 ouă
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri făină
  • Crema cu ciocolată albă
  • 200 g. ciocolată albă
  • 200 ml. frișcă lichidă
  • 250 g. mascarpone
  • estență de vanilie
  • Cremă de ciocolată cu lapte
  • 200 ml. frișcă lichidă
  • 250 mascarpone
  • siropul lasat de vișinele decongelate
  • 300 g. vișine
  • Ornat
  • 200 ml. frișcă
  • 3 linguri zahăr farin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine:

Am folosit o tavă de copt dreptunghiulară, cu inel detașabil.


Blatul


Se mixează ouăle cu un praf de sare si zahărul. Când compoziția stă pe teluri, se scot telurile .


Adaugă făina si aromele, amestecând compoziția cu o spatulă ușor până la omogenizare.


Tapetăm forma cu hârtie de copt, turnăm compozitia și dăm la cuptorul încins la 170 grade C.


Controlăm coacerea, făcând testul cu scobitoarea. Când blatul este copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.


Crema de ciocolată albă


Ciocolata albă si frișca se pun intr-un vas pe foc. Când frișca ajunge la punctul de fierbere, se stinge focul și se amestecă energic până la omogenizare.


Mascarponele se mixează bine, ciocolata se toarnă în fir subțire peste mascarpone și vanilia mixând în continuare.


La fel se procedează și cu crema de ciocolata cu lapte.


Blatul se taie în două. Primul blat se pune pe un platou.


Se insiropează cu sirop de la vișine, crema de ciocolată albă, un rând de vișine, crema de ciocolată cu lapte și al doua parte de blat.


Se mixează frisca cu zahărul farin.


Îmbracă tortul în friscă și ornează-l după propriul gust.




 

TIPS-URI

1

vișinele se pun la dezghețat cu o seară înainte, într-o strecurătoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

kytz 1

12.01.2017, 07:26

Ce tort bun!

oanapl 1

18.01.2017, 21:21

Delicios!

Panacris 1

22.01.2017, 22:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure