Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )

de Constelatialeu in Torturi, 19 Noi 2017 | 3719 vizualizari

 

Din categoria cadou dulce la zile de nastere....de data asta pentru Adi, fratele lui Vali.....LA multi ani, Adi !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri pesmet de biscuiti
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 160 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri pline varf cu amidon Dr. Oetker
  • 600 ml lapte dulce+ 4 linguri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g unt
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Visine conservate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 ):

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat o parte din faina si pesmet, am omogenizat, am incorporat 2-3 linguri de spuma de albus, apoi am adaugat restul de faina si pesmet si restul de spuma de albus, avand grija sa incorporam albusul cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt o forma cu diametrul de 18 cm., am turnat blatul in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit bine ( de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine).

 Sirop. Apa cu zaharul se pun la fiert, dupa ce da in 2-3 clocote, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

 Crema : Intr-un castron de inox punem cele 4 galbenusuri, zaharul, zaharul vanilat, ciocolata rupta bucatele si 4 linguri de lapte. Se asaza castronul pe baie de aburi si se amesteca continuu pana se topeste zaharul si ciocolata. Tragem de pe foc, adaugam amidonul cernut, omogenizam si subtiem cu lapte. Asezam din nou pe baie de abur si amestecam continu pana incepe sa se ingroase. Se trage de pe foc si se adauga untul amestecand bine sa se incorcopreze. Lasam sa se raceasca, dar nu de tot, crema sa fie calduta, avand consistenta unei budinci trebuie sa o punem calduta. 

Scoatem visinele din sirop si le lasam sa se scurga.

 Asamblare : Dupa ce blatul este rece, il sectionam in 3 parti. Asezam prima parte si o insiropam bine, asezam crema peste blat si punem deasupra visine, apoi partea a doua de blat insiropat, crema si visine, ultima parte de blat insiropat, imbracam tortul cu crema, ornam cu visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chessecake cu mandarine