Tort cu crema de vanilie si capsuni

de Oana in Torturi, 2 Iun 2013 | 44467 vizualizari

 

Reteta de la pandispan este marca Eric Lanlard, o reteta simpla si extraordinar de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 190 g zahar
  • 190 g faina
  • 30 g unt
  • o lingurita esenta de portocale
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 gr capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si capsuni:

Se prepara mai intai pandispanul pentru blat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Ouale si zaharul se bat cu mixerul la bain marie pana se incalzesc. Se ia vasul de pe foc si se continua mixarea la viteza mare inca 10 minute, pana isi tripleaza volumul si compozitia este pufoasa. Se topeste untul si se lasa la foc mic pana incepe sa devina auriu (va avea un usor gust de alune). Se toarna in fir subtire peste compozitia de oua cu zahar. Se adauga apoi faina cernuta, putin cate putin, amestecand usor, cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili cu hartie de copt si se toarna compozitia cu grija. Se coace pana devine auriu. Verificati cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava 10 minute si apoi se scoate blatul pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. 

Se prepara crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga treptat laptele rece, amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase. Se pune vasul pe foc, se adauga vanilia. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. La final se adauga untul. Se lasa la racit si se pune la frigider cel putin o ora.Se bate frisca lichida. Jumatate din frisca se adauga in crema rece, incorporand cu grija.

Capsunile se spala si se lasa la scurs, se opres cateva cu codita pentru decor.

Se taie blatul rece in trei si se asambleaza tortul. Se pune primul blat in tava de tort cu inel detasabil, se adauga deasupra jumatate din crema, se presara capsuni si se adauga al doilea blat. Se pune restul de crema, capsuni si ultinul blat se imbraca in restul de frisca. Se decoreaza cu capsuni si se pune la rece cel putin 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cifra unu