Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 1 Iul 2015 | 1833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao neagra
  • un plic zahar vanilat
  • un vf. cutit sare
  • Crema de ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 200 g ciocolata alba (de buna calitate)
  • 20 ml lapte
  • zmeura
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 300 g frisca
  • 1/2 plic gelatina (12 g)
  • zmeura
  • Ornat
  • 400 ml frisca
  • 200 ml smantana
  • o lingura zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • bombonele colorate

in plus – 100 ml sirop de zahar ars

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata:


  1. Separa albusurile de galbenusuri.

  2. mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare.

  3. Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului.

  4. Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt DELOC cristalele de zahar. Va dura putin dar am zis, rabdare ;).

  5. Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza tepi la atingere, poti opri aceasta etapa.Preincalzeste cuptorul.

  6. Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand.

  7. Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus.

  8. Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca.

  9. Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul.

  10. Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) .Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute.

  11. Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore.Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi.

  12. Pregateste crema de ciocolata alba.

  13. Intr-un bol metalic topeste la bain marine ciocolata alba impreuna cu laptele.

  14. Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca usor 2-3 minute, toarna peste mascarpone si mixeaza.

  15. Pregateste crema de ciocolata cu lapte.

  16. Pune la hidratat gelatina in 30 ml apa.

  17. Ciocolata pune-o intr-un ibric impreuna cu 100 ml frisca. Pune pe foc si omogenizeaza.

  18. Opreste focul, adauga gelatina hidratata, omogenizeaza si lasa la racit.

  19. mixeaza restul de frisca pana capata consistenta ferma, adauga ciocolata rece si omogenizeaza amestecand usor.

  20. Pregateste un platou pe care pui prima felie de blat pe care-o incadrezi intr-un inel pentru tort.

  21. Insiropezi cu 4-5 linguri sirop de zahar ars si pui crema cu ciocolata alba.

  22. Nivelezi, pui zmeura si-o apesi usor cu degetul.

  23. Pui al doilea blat, insiropezi, intinzi crema de ciocolata cu lapte, pui zmeura si asezi al treilea blat. Insiropezi.

  24. Dai tortul la rece pentru cateva ore.

  25. Pregatesti frisca mixand impreuna toate ingredientele

  26. Scoti tortul de la rece, treci cu lama unui cutit subtire intre tort si inel, ridici usor inelul si imbraci tortul in frisca.

  27. Presari bombonele colorate.

  28. Inainte de portionare lasa-l la temperatura camerei pentru 25-30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

tarasmariana 1

03.07.2015, 22:04

mihaelar63 1

11.07.2015, 17:41

Manca-l-ar mama )

ancutsa 1

06.07.2016, 19:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si fructe