Tort cu zmeura si lamaie

de Michelle in Torturi, 4 Aug 2011 | 2355 vizualizari

 

acum cateva zile am impliniti..cativa ani...si cu acest tort am sarbatorit+
e o combinatie super racoroasa..si delicioasa

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 8 lg apa
  • 400 gr faina
  • praf de copt

Crema lamaie:

  • 300 ml sirop lamaie
  • 100 ml apa
  • 1 plic budinca
  • 5 lg zahar
  • 500 ml frisca

Crema zmeura

  • 2 borcane dulceata zmeura
  • 100 ml apa
  • 1 plic budinca
  • 500 ml frisca

Sirop:

  • 200ml sirop lamaie
  • 3 lg zahar
  • 100 ml apa
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si lamaie:

Blat:

Se separa oualele.Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul si apa,se adauga galbenusurile si apoi faina cacao si praful de copt.

Se da la cuptor pana trece testul scobitori.


Crema lamaie Se prepara budinca din apa,sirop,zahar si praful de budinca..se lasa la racit

Frisca se bate batz si apoi se adauga budinca..

Crema zmeura Dulceata si apa se pun la foc apoi se adauga praful de budinca si se fierbe pana se ingroasa ..se lasa la racit

Batem frisca batz si adaugam budinca de zmeura.



Sirop: Se amesteca toate ingredientele pana se topeste zaharul. Blatul il taiem in 3

Tapetam tava in care am copt blatul cu film transparent...adaugam primul blat,insiropam,crema de lamaie,blat,sirop,crema de zmeura,blat si sirop...acoperim cu film transparent si lasam peste noapte la frigider...

Rasturnam tortul pe un platou si ornam dupa cum avem inspiratie...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mena29 1

05.08.2011, 23:33

Multi ani frumosi si sanatosi!!!

Michelle 1

08.08.2011, 18:54

multumesc din suflet la toate!

gaby_duceag 1

08.11.2011, 20:06

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness