Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Dragii mei "bucatarasi";incet,incet,am ajuns si eu la reteta 300 iar pentru acest eveniment dar si pentru ziua de 8Martie,Va urez un LA MULTI ANI calduros si va invit la o feliuta din acest delicios tort!!!
Este fara crema,doar blaturile pufoase!!
Albusurile batute spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie, aromele, zaharul treptat apoi faina adaugata cu lingura; dupa ce am omogenizat totul, impartim compozitia in 3 boluri adaugand colorantul dorit, dupa care rasturnam in forma neunsa, cu grija sa nu se amestece; lasam la cuptor 30-35 minute, facand testul cu scobitoarea;
Pentru glazura,dam in clocot smantana, dam deoparte, incorporam fulgii de ciocolata, amestecam pana se raceste intr-un vas cu gheata sau apa rece, adaugam treptat zaharul si batem cu telul pana se ingroasa, dupa care imbracam tortul si-l decoram dupa preferinta.
Fiind forma nou achizitionata, nu am impartit compozitia si nu mi-au iesit blaturile egale; oricum forma este destul de mare si trebuiau dublate ingredientele; poate cu o alta ocazie.
1
daca aveti o forma, indiferent din ce material si nu putem da cu cutitul pe margini, rasturnam forma pe un platou si o infasuram cu un prosop umed si o lasam asa pana ce prajitura cade singura.
2
glazura daca este prea subtire, mai adaugam zahar, daca este prea groasa, mai adaugam putin lapte
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult