Tort de ciocolata a la Mihaela Balan

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 15080 vizualizari

 

Un tort de ciocolata propus de Mihaela. Nu ca arata super?

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 200gr smantana
  • 200gr lapte condesat
  • 2 oua
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1,5 pahare faina
  • 2 linguri mari cacao
  • CREMA
  • 500gr smantana
  • 1pahar zahar pudra
  • prune uscate (dupa gust)
  • miez de nuca dupa gust
  • 2-3 linguri coniac
  • GLAZURA
  • 75 gr ciocolata
  • 15 gr unt
  • frisca lichida 25 ml
  • 2 linguri miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata a la Mihaela Balan:

Din timp inmuiem prunele uscate cu 3 linguri coniac si un pic apa…astfel incat prunele sa fie acoperite.
Aluatul se face foarte usor,se amesteca toate ingredientele.obtinem un aluat de consistenta smantanii.
Punem in forma(unsa in prealabil sau hartia de copt e foarte buna nu se lipeste)5-6 linguri de aluat
coacem la 190 grade pana se remeneste.
in restul aluatului se adauga cacao,se amesteca bine.foarte important cacaoa se cerne inainte de afi pusa.se pune restul de aluat in forma si se coace pana cand atunci cand bagam o scobitoare(ca sa controlam daca e gata) iese uscata.Coacem la fel la 190 grade
Dupa ce e gata asteptam sa se raceasca si-l taiem in cubulete de 3 cm.

Amestecam cubuletele cu crema foarte atent,si toata compozitia data o asezam pe foia facuta prima,bagam la frigider pt 15-20 min.

Glazura se prepara astfel:se topeste ciocolata,untul,mierea si frisca la baia mare,pana obtinem o masa uniforma.

Ornam cu glazura deasupra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata a la Mihaela Balan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Desert papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu dragoste!!