Tort Sweet Love

de alieli in Torturi, 24 Ian 2012 | 2624 vizualizari

 

E un tort facut pentru doua persoane dragi mie

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg ulei
  • 6 lg faina
  • praf de copt
  • zahar vanilinat
  • PT CREMA
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 8 gr gelatina
  • PT GLAZURA
  • Un plic gelatina rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sweet Love:

Blat


Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Separat galbenusurile se freaca cu uleiul. Se incorporeaza compozitia din galbenusuri in spuma de albusuri si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace in forma de inima(eu nu am avut asa ca am copt blatul intr-o tava dreptunghiurala si dupa ce s-a copt si racit am decupat doua inimi identice, care au constituit foile pentru tort. ) Blatul obtinut se taie in 2.


Crema


Punem gelatina la hidratat in 50ml apa.Intr-o cratita punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100ml frisca.Amestecam iar cand e topita complet luam de pe foc.Lasam 2-3 minute apoi adaugam gelatina.Amestecam sa se dizolve complet gelatina si punem crema la frigider pana cand batem cei 100ml frisca ramasi,spuma.Amestecam apoi frisca batuta cu crema de ciocolata.


Asamblare


Punem prima foaie a blatului in forma de inima apoi punem crema, a 2a foaie ,deasupra gelatina si dam la frigider pentru 60-90 minute.(Cum eu nu am avut forma de inima am improvizat, asa ca am facut o tava din hartie cartonata alba, in forma de inima, masurata exact dupa forma inima decupat din blatul de tort. In aceasta tava iMprovizata am asamblat tortul)


Dupa ce am scos de la frigider tortul am indepartat forma si am ornat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sweet Love" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

25.01.2012, 00:00

alieli 1

25.01.2012, 01:36

Multumesc mult pentru aprecieri

mamaieelena 1

25.01.2012, 20:40

frumos,frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca