Tort Sweet Love

de alieli in Torturi, 24 Ian 2012 | 3243 vizualizari

 

E un tort facut pentru doua persoane dragi mie

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg ulei
  • 6 lg faina
  • praf de copt
  • zahar vanilinat
  • PT CREMA
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 8 gr gelatina
  • PT GLAZURA
  • Un plic gelatina rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sweet Love:

Blat


Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Separat galbenusurile se freaca cu uleiul. Se incorporeaza compozitia din galbenusuri in spuma de albusuri si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace in forma de inima(eu nu am avut asa ca am copt blatul intr-o tava dreptunghiurala si dupa ce s-a copt si racit am decupat doua inimi identice, care au constituit foile pentru tort. ) Blatul obtinut se taie in 2.


Crema


Punem gelatina la hidratat in 50ml apa.Intr-o cratita punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100ml frisca.Amestecam iar cand e topita complet luam de pe foc.Lasam 2-3 minute apoi adaugam gelatina.Amestecam sa se dizolve complet gelatina si punem crema la frigider pana cand batem cei 100ml frisca ramasi,spuma.Amestecam apoi frisca batuta cu crema de ciocolata.


Asamblare


Punem prima foaie a blatului in forma de inima apoi punem crema, a 2a foaie ,deasupra gelatina si dam la frigider pentru 60-90 minute.(Cum eu nu am avut forma de inima am improvizat, asa ca am facut o tava din hartie cartonata alba, in forma de inima, masurata exact dupa forma inima decupat din blatul de tort. In aceasta tava iMprovizata am asamblat tortul)


Dupa ce am scos de la frigider tortul am indepartat forma si am ornat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sweet Love" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

25.01.2012, 00:00

alieli 1

25.01.2012, 01:36

Multumesc mult pentru aprecieri

mamaieelena 1

25.01.2012, 20:40

frumos,frumos

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort inima cu fructe, frisca si ciocolata