Tort Sweet Love

de alieli in Torturi, 24 Ian 2012 | 4348 vizualizari

 

E un tort facut pentru doua persoane dragi mie

 

INGREDIENTE

  • PT BLAT
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg ulei
  • 6 lg faina
  • praf de copt
  • zahar vanilinat
  • PT CREMA
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 8 gr gelatina
  • PT GLAZURA
  • Un plic gelatina rosie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sweet Love:

Blat

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Separat galbenusurile se freaca cu uleiul. Se incorporeaza compozitia din galbenusuri in spuma de albusuri si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace in forma de inima(eu nu am avut asa ca am copt blatul intr-o tava dreptunghiurala si dupa ce s-a copt si racit am decupat doua inimi identice, care au constituit foile pentru tort. ) Blatul obtinut se taie in 2.

Crema

Punem gelatina la hidratat in 50ml apa.Intr-o cratita punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100ml frisca.Amestecam iar cand e topita complet luam de pe foc.Lasam 2-3 minute apoi adaugam gelatina.Amestecam sa se dizolve complet gelatina si punem crema la frigider pana cand batem cei 100ml frisca ramasi,spuma.Amestecam apoi frisca batuta cu crema de ciocolata.

Asamblare

Punem prima foaie a blatului in forma de inima apoi punem crema, a 2a foaie ,deasupra gelatina si dam la frigider pentru 60-90 minute.(Cum eu nu am avut forma de inima am improvizat, asa ca am facut o tava din hartie cartonata alba, in forma de inima, masurata exact dupa forma inima decupat din blatul de tort. In aceasta tava iMprovizata am asamblat tortul) 

Dupa ce am scos de la frigider tortul am indepartat forma si am ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sweet Love" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema caramel si ciocolata