Tort cu nuca

de Rocsi in Torturi, 19 Oct 2013 | 10354 vizualizari

 

Pentru acest week-end am pregatit un tort. Nu pot sa zic ca este facut pentru mine ci pentru unchiul meu, a carui onomastica este astazi, dar noi il vom sarbatori maine daca tot este in tara. La multi ani Mihai, sa fii sanatos, fericit si iubit!!! Bine ca voi degusta si eu tortul si vin cu impresii, desi stiu deja ca este super delicios pentru ca am gustat din blat, din crema, din tot :D...Ideea acestui tort a pornit de la de la o reteta a lui Bucatar Maniac care mi-a placut mult. Multumesc mult pentru reteta Cristi.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de portocala

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri si 1/2 amidon
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri esenta de rom
  • 1/2 cana nuca macinata

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida

Pentru sirop:

  • 1/2 cana apa
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru ornat:

  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic ness
  • circa 1 cana nuca macinata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Incepem cu crema:

Intr-un bol amestecam amidonul, cacaoa, zaharul, cateva linguri de lapte si amestecam bine cu un tel.

Restul de lapte il punem la fiert, cand incepe sa fiarba dam drumul amestecului cu cacao, dam focul la mic si lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa, dar in acest timp invartim mereu sa nu faca cocoloase.

Cand este gata o luam de pe foc, o acoperim cu o folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Untul de la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra.

Il incorporam peste crema rece de cacao, apoi adaugam esenta de rom si nuca.

Daca vi se pare prea moale crema puteti adauga putina gelatina, la mine nu a fost cazul.


Blatul:

Separam ouale, albusurile le mixam cu un praf de sare si zaharul pana devin spuma.

Incorporam galbenusurile treptat, apoi coaja rasa de portocala si praful de copt.

La final punem faina in ploaie.

Ungem o tava detasabila de tort cu unt, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute.

Facem testul cu scobitoare dupa acest timp si daca este gata il scoatem din cuptor, il lasam se se raceasca apoi il taiem in doua.


Siropul:

Amestecam apa cu zaharul, zaharul vanilat si punem pe foc sa dea 3-4 clocote, apoi il lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit adaugam esenta de vanilie.

Dupa ce s-au racorit toate il asamblam.

Pe un platou punem prima foaie, o insiropam si in jur asezam un inel detasabil.

Punem toata crema, o nivelam, asezam a 2 a foaie de blat insiropata si apasam putin.

Glazura:

Rupem ciocolata bucatele intr-un vas mai gros, turnam frisca lichida si punem pe foc.

Amestecam continuu si cand s-a topit complet ciocolata, luam glazura de pe foc si o turnam usor deasupra tortului.


O lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi cu dosul unei linguri facem niste stropi si bagam tortul la frigider pentru cateva ore.

Frisca lichida o mixam apoi adaugam ness-ul.

Scoatem inelul detasabil, ungem marginile tortului cu putina frisca, apoi il imbracam in nuca macinata.

Cu ajutorul unui pos putem face si cateva ornamente din frisca ramasa daca doriti.

Il mai dam putin la rece apoi poate fi servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (86)

Rocsi 1

03.03.2014, 10:31

Multumesc Maelline!

Madelline 1

03.03.2014, 11:31

il fac si eu acum :*

Rocsi 1

03.03.2014, 20:11

Te astept sa revii cu impresii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort de nuca