Tort cu afine

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 29 Iul 2010 | 3151 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * BLAT:
  • * 6 oua
  • * 7 linguri de zahar
  • * 7 linguri faina
  • * 1 praf de copt
  • * 1 pachet zahar vanilat
  • * Mousse de afine:
  • * 375 g iaurt
  • * 250 g afine
  • * 150 g zahar pudra
  • * 250 ml frisca lichida
  • * 20 g gelatina
  • * Decor:
  • * 150 ml frisca
  • * afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu afine:

1. Blatul:


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se freaca 10 min cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza albusurile si se pune compozitia intr-o tava(24-26 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit aprox 30 min(primele 10 min se lasa focul tare,apoi incet).Se lasa la racit si se taie in 3.


2. Mousse de afine:


Afinele se zdrobesc cu blenderul,se adauga iaurtul si zaharul pudra si se omogenizeza.Gelatina se hidrateaza in apa rece aprox 10 min,apoi se dizolva la mw sau pe bain marie si se toarna in crema de iaurt amestecand energic.Frisca se bate si se incorporeaza in crema de iaurt.



3. Asamblare:


In tava in care s-a copt blatul se pune prima foaie,se insiropeaza putin cu un sirop din apa,zahar si vanilie,se toarna jumatate din crema(eu am vrut sa fie mai mic stratul de jos asa ca am pus mai putin de jum) si se acopera cu cea de-a doua foaie de blat,a doua jumatate de crema si ultimul blat.Se da la frigider min 2 h si se decoreaza cu frisca si afine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mena29 1

30.07.2010, 08:12

Ce bun tre sa fie

Oana 1

30.07.2010, 19:58

Ce suuuuuper e! Arata excelent, 10 furkulitze

diana_k 1

01.08.2010, 12:34

vreau si eu o feliuta cat de mica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea neagra