Tort de biscuiti cu crema de vanilie

de babi5 in Torturi, 3 Noi 2013 | 24419 vizualizari

 

Pe vremurile de demult il faceam tare de multe ori ,dar in loc de frisca foloseam albusul batut pe aburi si din galbenusuri faceam crema ,acum daca ne-am modernizat am mai schimbat tehnica de preparare ,rezultat foarte bun si gustos ..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de biscuiti populari (simpli )
  • 1 cub rama
  • 3 budinci de vanilie
  • 450 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 1,3l lapte
  • 1intaritor frisca
  • 500 ml frisca hulala
  • un cub ciocolata (pentru ornat )
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu crema de vanilie:

Prima data caramelizam 150 gr zahar cu 300 ml apa .


Apoi punem la fiert 1 l de lapte cu 300 gr zahar si zaharul vaniliat ,intr-un castron omogenizam praful de budinca cu 300 ml lapte rece ,apoi cind laptele clocoteste turnam budinca si lasam sa fiarba 5 min .


Amestecind continu.


Lasam sa se raceasca dar nu de tot apoi mixam bine impreuna cu cubul de rama.


Luam biscuiti, ii trecem prin ceaiul caramelizat si-i asezam pe o tava dreptunghiulara .


Asezam un strat punem crema, apoi urmatorul strat, asezam inversul celui de jos si alternam tot asa sub forma de sah ,pina terminam biscuitii.


Apoi batem frisca cu un praf intaritor si un zahar vaniliat si 2-3 linguri de zahar, apoi ornam tortuletul.


Deasupra radem cubuletul de ciocolata . Il dam la rece pentru citeva ore ideal ar fi pina a doua zi ..


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

este un desert foarte bun

2

se poate orna dupa preferinta fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

babi5 1

04.11.2013, 11:50

Multumesc lucy2002 (trandafirul galben )

Bya Ralu 1

07.01.2015, 23:47

Bun

babi5 1

08.01.2015, 07:25

Bya Ralu multumesc il faceam des ca nu necrsita coacere si se pregateste repede si este tare bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu cafea