Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea

de RuxyRux in Torturi, 23 Feb 2011 | 4544 vizualizari

 

Reteta apartine Ligiei Pop, cu mici modificari facute de mine...este un tort raw sublim....pe care il putem manca fara remuscari cum ne spune Ligia “guilt free”...si asta am si facut , am ascultat-o pentru ca ii sunt o admiratoare dedicata ....am servit doua portii alaturi de multe fructe fara sa stau pe ganduri...este senzational si este fara doar si poate cel mai bun desert natural pe care l-am mancat vreodata...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 cana migdale
  • 3 linguri cafea de cereale( INKA)
  • 1/2 lingurita vanilie organica pudra,  sau (3 pic esenta) 
  • 5 curmale proaspete
  • 3 linguri miere
  • 1 ceasca apa
  • Crema:
  • 1 cana capsuni
  • 1 cana afine
  • 1 lingura ulei palmier( sau unt de cocos)
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 1 cana apa
  • 200 gr nuci braziliene( reteta prevede caju ...eu nu am avut si am inlocuit)
  • 1/2 lingurita pudra vanilie organica  
  • Sos de ciocolata:
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura carob( pudra de roscove, nu neaparat)
  • 3 linguri ulei palmier
  • 3 linguri miere
  • vanilie un praf  
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea:

Toate ingredientele pentru blat se pun in robot si se proceseaza.


Eu am folosit robochef si am pus intai migdalele pe care le-am facut pudra si apoi restul ingredientelor. Consistenta blatului este una lipicioasa si cu un gust superb de cafea. ( Aveti grija sa nu-l papati asa, ca ramaneti fara blat)


Am pus compozitia in forma de blat de tort cu peretii detasabili nu inainte de a pune folie transparenta.


Am nivelat compozitia cu o spatula si am dat la rece pana am facut crema.


Crema:


Am pus toate ingredientele la blender si apoi am turnat peste blat.


Am dat la congelator.


Cand s-a intarit perfect am pus o farfurie deasupra si am rasturnat am scos folia si am mutat pe farfuria de tort.


Am facut sosul delicios de ciocolata:


Se amesteca toate ingredientele pentru sos pana se omogenizeaza si daca crema este prea groasa se pune putina apa cat sa rezulte un sos numai bun de intins pe tort.


Se decoreaza cu fructe de padure si capsuni dupa inspiratia fiecaruia.






 

TIPS-URI

1

 1. Puteti adauga orice tip de fructe de padure aveti la indemana

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

25.02.2011, 17:06

Miuta draga mea

adry88 1

20.05.2011, 18:09

ce bn arata si ce delcios

babi5 1

20.12.2014, 08:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort "Senzatii tari"