Tort de capsuni

de sandytza in Torturi, 21 Aug 2009 | 3797 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Pentru crema
  • 500 gr capsuni
  • 500 ml frisca
  • 1 plic gelatina fara gust
  • 1 plic gelatina cu gust de capsuni
  • 100 gr zahar tos
  • 2 linguri zahar pudra
        Pentru foaie
  • 80 gr cereale muesli cu fructe
  • 15 gr miere
  • 20 gr unt
  • 10 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de capsuni:

Se prepara foaia : se topesc pe foc untul, mierea si 10 gr zahar . Cand s-au topit se adauga cerealele si se amesteca bine.



Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt si se aseaza cerealele pe fundul acesteea apasand bine cu mana pana se uniformizeaza. Se baga la cuptor la foc potrivit timp de 20 min dupa care se lasa la racit.



Crema



Se zdrobesc capsunii cu blenderul si se pun pe foc impreuna cu zaharul tos. Se fierb timp de cinci minute dupa care se iau de pe foc si se adauga gelatina cu gust de capsuni . Se lasa la racit timp in care preparam frisca.



Intr-un pahar se pune gelatina fara gust impreuna cu un pic de frisca lichida si se amesteca bine. Intr-o craticioara se fierb aprox 50 ml frisca si se toarna peste gelatina din pahar.



Restul de frisca se bate bine , se adauga cele doua linguri de zahar pudra dupa care se adauga treptat gelatina din pahar. E bine sa o strecurati in momentul cand o puneti.



Se imparte frisca in doua parti egale. In jumatate din aceasta se adauga capsunii deja raciti si se amesteca bine.



Montare:



Se pune stratul de cereale pe fundul unei tavi cu pereti desmontabili. Se toarna intercalat cele doua creme. Odata cea cu capsuni, odata cea alba si tot asa pana terminati cu un strat subtire de crema de capsuni.



Pentru ornare am folosit sirop de capsuni, am turnat un pic deasupra si cu o lingurita am amestecat usor.



Se lasa la rece cateva ore inainte de a se servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Bunica 1

21.08.2009, 21:01

Arata de nu se poate mai bine.

sandytza 1

25.08.2009, 01:30

si de buna e la fel de buna mai ales daca e destul de rece

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:04

bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort " mozaic de toamna "