Tort masinuta

de cec in Torturi, 21 Iul 2011 | 7018 vizualizari

 

Acest tort a fost facut impreuna cu cealalta masina, doar ca era pt un copilas de 1 an. Si din pacate nici aici nu am poze decat finale.

 

INGREDIENTE

  • blat negresa  reteta luata de pe culinar.ro  
  • 5 oua  
  • 200g zahar  
  • 200ml ulei  
  • 100ml apa  
  • 300g faina  
  • 1 praf de copt  
  • 2 linguri cacao
  • crema ganache  
  • 200g ciocolata
  • 200ml frisca  
  • crema iaurt  
  • 350g iaurt  
  • 15g gelatina
  • 300 ml frisca  
  • 6 linguri sirop visine  
  • visine si piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masinuta:

blat negresa


Pt acest tort am folosit un blat si jumatate. Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.


crema ganache


Am mixat frisca si am adaugat ciocolata topita in ea mixand pt incorporare


crema iaurt


Am pus gelatina la inmuiat cu 3 linguri de apa. Intre timp am mixat frisca. Iaurtul l-am amestecat cu siropul. Gelatina am topit-o pe baie de abur si apoi am adsaugat-o in iaurt amestecand-o intai cu 3-4 linguri de iaurt si abia apoi turnand-o in intreaga compozitie. Am adaugat si frisca, apoi fructele visinele intregi si piersicile taiate bucatele destul de marunte


Am pus foaie blat, crema de iaurt, foaie blat, crema de iaurt, blat, apoi un pic intr-o parte am continuat cu crema ganache, blat, crema ganache, blat (blatul l-am insiropat ci sirop de visine diluat cu apa) si dupa ce a stat la rece am inceput sa modelez taind in asa fel incat sa arate a masina, am imbracat in unt si apoi in pasta de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

03.08.2011, 23:14

jolygina 1

05.11.2011, 10:58

foarte bine arata

cec 1

03.12.2011, 10:10

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cifra 8