Tort masinuta

de cec in Torturi, 21 Iul 2011 | 5119 vizualizari

 

Acest tort a fost facut impreuna cu cealalta masina, doar ca era pt un copilas de 1 an. Si din pacate nici aici nu am poze decat finale.

 

INGREDIENTE

  • blat negresa  reteta luata de pe culinar.ro  
  • 5 oua  
  • 200g zahar  
  • 200ml ulei  
  • 100ml apa  
  • 300g faina  
  • 1 praf de copt  
  • 2 linguri cacao
  • crema ganache  
  • 200g ciocolata
  • 200ml frisca  
  • crema iaurt  
  • 350g iaurt  
  • 15g gelatina
  • 300 ml frisca  
  • 6 linguri sirop visine  
  • visine si piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masinuta:

blat negresa


Pt acest tort am folosit un blat si jumatate. Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.


crema ganache


Am mixat frisca si am adaugat ciocolata topita in ea mixand pt incorporare


crema iaurt


Am pus gelatina la inmuiat cu 3 linguri de apa. Intre timp am mixat frisca. Iaurtul l-am amestecat cu siropul. Gelatina am topit-o pe baie de abur si apoi am adsaugat-o in iaurt amestecand-o intai cu 3-4 linguri de iaurt si abia apoi turnand-o in intreaga compozitie. Am adaugat si frisca, apoi fructele visinele intregi si piersicile taiate bucatele destul de marunte


Am pus foaie blat, crema de iaurt, foaie blat, crema de iaurt, blat, apoi un pic intr-o parte am continuat cu crema ganache, blat, crema ganache, blat (blatul l-am insiropat ci sirop de visine diluat cu apa) si dupa ce a stat la rece am inceput sa modelez taind in asa fel incat sa arate a masina, am imbracat in unt si apoi in pasta de zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

03.08.2011, 23:14

jolygina 1

05.11.2011, 10:58

foarte bine arata

cec 1

03.12.2011, 10:10

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru MAMA