Tort masinuta

de cec in Torturi, 21 Iul 2011 | 5683 vizualizari

 

Acest tort a fost facut impreuna cu cealalta masina, doar ca era pt un copilas de 1 an. Si din pacate nici aici nu am poze decat finale.

 

INGREDIENTE

  • blat negresa  reteta luata de pe culinar.ro  
  • 5 oua  
  • 200g zahar  
  • 200ml ulei  
  • 100ml apa  
  • 300g faina  
  • 1 praf de copt  
  • 2 linguri cacao
  • crema ganache  
  • 200g ciocolata
  • 200ml frisca  
  • crema iaurt  
  • 350g iaurt  
  • 15g gelatina
  • 300 ml frisca  
  • 6 linguri sirop visine  
  • visine si piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masinuta:

blat negresa


Pt acest tort am folosit un blat si jumatate. Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.


crema ganache


Am mixat frisca si am adaugat ciocolata topita in ea mixand pt incorporare


crema iaurt


Am pus gelatina la inmuiat cu 3 linguri de apa. Intre timp am mixat frisca. Iaurtul l-am amestecat cu siropul. Gelatina am topit-o pe baie de abur si apoi am adsaugat-o in iaurt amestecand-o intai cu 3-4 linguri de iaurt si abia apoi turnand-o in intreaga compozitie. Am adaugat si frisca, apoi fructele visinele intregi si piersicile taiate bucatele destul de marunte


Am pus foaie blat, crema de iaurt, foaie blat, crema de iaurt, blat, apoi un pic intr-o parte am continuat cu crema ganache, blat, crema ganache, blat (blatul l-am insiropat ci sirop de visine diluat cu apa) si dupa ce a stat la rece am inceput sa modelez taind in asa fel incat sa arate a masina, am imbracat in unt si apoi in pasta de zahar

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

03.08.2011, 23:14

jolygina 1

05.11.2011, 10:58

foarte bine arata

cec 1

03.12.2011, 10:10

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu ciocolata