Tort Milch Schnitte cu afine

de ExploraCuisine in Torturi, 9 Mar 2011 | 3708 vizualizari

 

Desertul nostru de 8 martie, un tort cu o crema delicata si cu o aroma deosebita data de afine. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi pandispan cu cacao    
  • 300 ml lapte condensat    
  • 300 ml frisca lichida    
  • 150 ml lapte    
  • 1 lingura plina cu miere    
  • 1 plic gelatina    
  • 300 g afine proaspete    
  • 200 ml frisca pt decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Milch Schnitte cu afine:

Mai intai facem un pandispan de cacao pentru a obtine 3 felii de tort, eu recomand din 9 oua, 9 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, pe care il coaceti la foc potrivit timp de 25-30 minute. Il dati la racit si il taiati in 3 felii. Eu am facut un blat din 5 oua, dupa care am mai facut unul mic din 2 oua (m-am hotarat in ultimul moment sa il fac din 3 felii, nu 2).


Ne apucam de crema si desfacem conserva de lapte condensat, eu aveam cumparat, caci se gaseste pe aici.


Intr-un bol amestecam laptele condensat cu 75 ml lapte. Gelatina o dizolvam pe foc mic cu 75 ml lapte, fara a o lasa sa fiarba, caci se distrug proprietatile ei, amestecand foarte bine, pana se dizolva complet. Adaugam gelatina la laptele condensat, punem mierea si amestecam bine.


Batem frisca foarte bine. Adaugam laptele condensat la frisca si amestecam foarte bine; compozitia rezultata a fost destul de lichida, dar s-a intarit la frigider ulterior. Dam crema la frigider pentru o ora, amestecand de 2 ori in ea in timpul acesta.


Crema se va ingrosa treptat. Cand crema s-a ingrosat, incepem asamblarea tortului. In tava in care am copt blatul, punem un strat de folie alimentara pe peretii tavii si adaugam prima felie de blat insiropata cu putin lapte in cazul meu.


Punem jumatate din crema peste prima foaie de blat si nivelam. Afinele le spalam si le uscam cu servete de hartie foarte bine, iar apoi presaram pe crema cateva.


Adaugam a doua foaie de blat insiropata, punem crema ramasa si din nou afine, peste care punem ultima foaie de blat insiropata cu lapte si dam la frigider pentru minim 4 ore.


Dupa vreo 4 ore, scoatem tortul din frigider, il rasturnam pe un platou dintr-o miscare, si il ornam cu frisca si afine dupa plac. Eu am presarat si putina ciocolata rasa.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Milch Schnitte cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (35)

ExploraCuisine 1

10.03.2011, 17:26

Fetelor va multumesc nu stiam cum va fi crema, pentru ca eu nu ma omor dupa laptele condensat, dar a iesit foarte bine...cat despre afine proaspete Sidy, aici in Toronto (eu locuiesc in Canada) sunt afine tot timpul anului, dar cred ca merge cu orice fel de fruct atata timp cat nu lasa apa O zi frumoasa!

jolygina 1

14.04.2011, 12:56

adry88 1

09.06.2011, 15:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32