Tort Milch Schnitte cu afine

de ExploraCuisine in Torturi, 9 Mar 2011 | 7547 vizualizari

 

Desertul nostru de 8 martie, un tort cu o crema delicata si cu o aroma deosebita data de afine. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi pandispan cu cacao    
  • 300 ml lapte condensat    
  • 300 ml frisca lichida    
  • 150 ml lapte    
  • 1 lingura plina cu miere    
  • 1 plic gelatina    
  • 300 g afine proaspete    
  • 200 ml frisca pt decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Milch Schnitte cu afine:

Mai intai facem un pandispan de cacao pentru a obtine 3 felii de tort, eu recomand din 9 oua, 9 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de  copt, pe care il coaceti la foc potrivit timp de 25-30 minute. Il dati la racit si il taiati in 3 felii. Eu am facut un blat din 5 oua, dupa care am mai facut unul mic din 2 oua (m-am hotarat in ultimul moment sa il fac din 3 felii, nu 2).

Ne apucam de crema si desfacem conserva de lapte condensat, eu aveam cumparat, caci se gaseste pe aici.

Intr-un bol amestecam laptele condensat cu 75 ml lapte. Gelatina o dizolvam pe foc mic cu 75 ml lapte, fara a o lasa sa fiarba, caci se distrug proprietatile ei, amestecand foarte bine, pana se dizolva complet.  Adaugam gelatina la laptele condensat, punem mierea si amestecam bine.

Batem frisca foarte bine. Adaugam laptele condensat la frisca si amestecam foarte bine; compozitia rezultata a fost destul de lichida, dar s-a intarit la frigider ulterior. Dam crema la frigider pentru o ora, amestecand de 2 ori in ea in timpul acesta.

Crema se va ingrosa treptat. Cand crema s-a ingrosat, incepem asamblarea tortului. In tava in care am copt blatul, punem un strat de folie alimentara pe peretii tavii si adaugam prima felie de blat insiropata cu putin lapte in cazul meu.

Punem jumatate din crema peste prima foaie de blat si nivelam. Afinele le spalam si le uscam cu servete de hartie foarte bine, iar apoi presaram pe crema cateva.

Adaugam a doua foaie de blat insiropata, punem crema ramasa si din nou afine, peste care punem ultima foaie de blat insiropata cu lapte si dam la frigider pentru minim 4 ore.

Dupa vreo 4 ore, scoatem tortul din frigider, il rasturnam pe un platou dintr-o miscare, si il ornam cu frisca si afine dupa plac. Eu am presarat si putina ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Milch Schnitte cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si jeleu de visine