Tort cu crema de ness

de roberta24 in Torturi, 10 Feb 2010 | 12170 vizualizari

 

Dupa reteta de "Tort caramel" a lui Miha! Multumesc Miha!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri ulei
  • 100 g faina
  • 30 g amidon
  • 1 praf de copt
  • 75 g ciocolata neagra taiata marunt
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 250 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 10 g gelatina
  • 3 lingurite ness
  • Glazura:
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 3 linguri coniac
  • 2 lingurite ness
  • Pentru ornat:
  • 100 ml frisca lichida
  • nuca prajita
 
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ness:

Blat:


Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. apoi se adauga zaharul si se bate in continuare pana se obtine o bezea tare. Galbenusurile le amestecam foarte bine cu uleiul, dupa care le incorporam incet in bezea, amestecand cu o lingura de lemn. Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt si o incorporam si pe ea in amestecul de mai sus. La final adaugam ciocolata taiata marunt.


Aluatul obtinut il trurnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu.


Crema:


Omogenizam foarte bine galbenusurile cu amidonul.


Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece.


Zaharul il caramelizam pana devine auriu si adaugam laptele fierbinte, punem din nou pe foc si tinem pana se topeste caramelul, amestecand incontinuu. Luam de pe foc si turnam caramelul fierbinte peste galbenusuriile cu amidon, cu atentie pentru a nu se forma cocoloase. Punem din nou pe foc, amestecand continuu pana crema incepe sa se ingroase. Crema va avea consistenta unei smantani. lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata, amestecand foarte bine. Dam crema la rece, pana incepe sa se intareasca.


Frisca lichida o mixam pana se intareste, apoi o adaugam lingura cu lingura in crema, mixand in continuare. La sfarsit adaugam ness-ul si mixam pana la omogenizare.


Taiem blatul de tort in 3, crema o impartim intre blaturile insiropate. Pastram putina crema si imbracam marginea laterala a tortului.


Glazura:


Ciocolata o rupem bucatele si o topim impreuna cu untul si frisca lichida. Dupa ce s-a racorit adaugam esenta de rom. Lasam glazura la rece si cand a ajuns la consistenta unei smantani o turnam peste tort.


Ornam tortul cu frisca lichida batuta cu o lingurita de ness si nuci prajite si taiate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

11.02.2010, 14:12

imi place aoma de ness ...crek e foarte bun

Teo 1

11.02.2010, 22:24

nu stiu cui sa multumesc pt ,ca am descoperit ''succesul''cremelor cu amidon';se simte ''de la o posta''ca e gustos;;

violette 1

12.02.2010, 18:38

5 ***** pentru tortulet! Felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Tort Ursulet