Desert delicios cu blat din bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 8 Ian 2011 | 3289 vizualizari

 

am vazut la criss un tort cu blat din bezea si mi-a ramas in minte, am facut si eu un desert delicios, nu arata asa bine ca l-am facut la repezeala, insa va asigur ca a fost foarte bun!

 

INGREDIENTE

pt baltul de bezea:

  • 4 albusuri
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie

pt crema:

  • glazura de ciocolata
  • un plic budinca cu gust de frisca
  • 500 ml lapte
  • un cub de unt
  • esenta de lamaie
  • bomboane de pom de pus deaupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert delicios cu blat din bezea:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.


Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa,


la sfarsit punem amidonul stins in otet.


In tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptor la foc foarte mic cu usa cuptorului intredeschisa, pentru a se intari si a se usca incet.


Pentru ca bezeaua sa iasa bine aceasta trebuie uscata, nu coapta.


Dupa ce am scos bezeaua din cuptor o lasam sa se racoreasca si o glazuram cu ciocolata topita sau cu ciocolata topita in lapte si unt.


Pregatim budinca conform instructiunilor de pe pachet, iar la sfarsit adaugam untul.


O lasam la racit, dupa care o turnam peste bezeaua glazurata.


Deasupra ornam cu boamboane de pom taiate feliute subtiri sau fiecare dupa preferinta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert delicios cu blat din bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

LUK 1

09.01.2011, 00:44

Dana Cristea - pusikmea 1

09.01.2011, 13:14

multumesc fetelor, asa este mihaela nota mi-a dat-o andutu

MotanLaOale 1

10.01.2011, 14:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Torturi copii (pictate)