Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata

de Angelina_Elena in Dulciuri, 19 Ian 2013 | 9510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tort:
  • 450 g biscuiti(250 g simpli, 200 g cu crema de ciocolata)
  • 250 ml lapte
  • 100 g margarina
  • 1 lingurita cacao
  • 3 lingurite nesquik
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 50 g stafide
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita margarina
  • Pentru decor:
  • aschii de ciocolata
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata:

Intr-un bol punem stafidele, iar peste ele turnam apa calduta cat sa le acopere si o lingurita esenta de rom.

Intr-un bol mai mare rupem cu mana biscuitii cu crema de ciocolata si cei simpli.

Intr-un ibric punem zaharul, cacaoa, nesquik-ul, laptele, margarina si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si margarina.

Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Turnam siropul peste biscuiti(putin cate putin,s-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul), adaugam stafidele (scurse in prealabil) si omogenizam.

Intr-o tava de chec tapetata cu folie transparenta turnam compozitia de biscuiti, lasam sa se raceasca putin, apoi dam tava la frigider.

Dupa ce a stat putin la rece, pregatim glazura de ciocolata.

Topim pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul si laptele.

Scoatem tortuletul din tava, il asezam pe un platou dreptunghiular si turnam deasupra glazura de ciocolata.

Decoram cu aschii de ciocolata si bombonele colorate.

Este foarte bun si aromat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti,ciocolata si frisca