Tort de ciocolata 2

de luminita20_2006 in Torturi, 22 Noi 2009 | 6523 vizualizari

 

e o combinatie ....cu crema de amandina

 

INGREDIENTE

blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri zahar
  • - 1 plic praf de copt
  • - 50 gr cacao
  • - 2 plicuri zahar vanilat
Crema:
  • - 200 gr unt
  • -200 gr zahar pudra
  • -3 linguri cacao
  • -3 galbenusuri
  • - esenta de rom
Sirop:
  • - 200 gr zahar
  • - 200 gr apa
  • -2 plicuri capucino clasic
  • - esenta de rom
Grlazura:
  • -150 gr smantana
  • - 50 gr zahar
  • - 35 gr cacao
Decor:
  • -1 ciocolata alba
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata 2:

Blat: Se separa galbenusurile de albus. albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu albusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. Tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min.
Crema: untul trebuie sa fie molale dar nu topit o mixam bine pana ce devine o crema. Astfel aceasta se amesteca cu zaharul( de preferat pudra deoarece zaharul cristale se topeste mai greu si riscat sa ramana asa granulat) , cacao , galbenusurile si romul.
Siropul:Se pune intr-o cratita zaharul la caramelizat cand capata o culoare caramel se adauga apa se lasa sa fiarba un pic apoi se aduaga capucino si se opreste cand sa racit se aduga esenta de rom.
Glazura: se amesteca bine smantana cu cacao si zaharul sa nu ramana cocoloase.
Se taie blatul in 2 sau 3 si se insiropeaza. Se pune crema si la final glazura de cacao. Pentru decor am topit o ciocolata alba pe baie de abur. cand era moale am format cu ea diferite modele am dat la congelator a se racesca. CU ACESTEA AM DECORAT TORTUL






 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort " mozaic de toamna "