Tort cu capsuni

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 18 Mai 2011 | 2784 vizualizari

 

L-am facut cadou unei prietene de-a mamei si cand l-a vazut i-au dat lacrimile, asa mult m-am bucurat incat mi-au dat si mie lacrimile, asta a fost cea mai mare rasplata pentru munca mea :)

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • ~ 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 250 ml iaurt de capsuni
  • un plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • capsuni
  • 1 plic gelatina
  • pentru ornat:
  • 1 plic tort jele rosu
  • capsuni
  • frisca
  • menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Pregatim blatul:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Turnam compozitia intr-o forma rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca, dupa care il taiem in 2.


Pregatim crema:


Mixam laptele cu praful de crema si zaharul, dupa care adaugam aiurtul de capsuni si omogenizam. Punem gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet in crema si dam 5-10 min la rece, dupa care punem capsuni taiate cubulete ( cate va las inimioara :)))


Tapetam forma in care am copt blatul ( forma detasabila ) cu folie alimentara ( eu mi-am dat seama abia cand am vrut sa pun, ca n-am, asa ca am pus folie de aluminiu) punem primul blat pe care il insiropam cu sirop de capsuni, apoi un strat de crema, al 2- lea blat si iar crema si dam la rece cat pregatim jeleul.


Jeleul il pregatim conform instructiunilor de pe pachet si-l turnam caldut peste crema. Dam din nou la frigider app 20 de minute, dupa care desfacem cu grija forma, dam la o parte folia si mutam cu grija tortul pe un platou.


Ornam cu frisca si capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

lilik 1

20.05.2011, 04:05

tare frumos

ella49 1

24.05.2011, 07:09

elena1988 1

30.05.2011, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu