Prajitura festiva cu crema de vin

de katty in Torturi, 21 Oct 2014 | 2859 vizualizari

 

O prajitura delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua ,
  • 4 linguri zahar ,
  • 1 lingura cacao ,
  • 3 linguri faina
  • crema :
  • 3 oua ,
  • 150 gr zahar ,
  • 250 ml vin demidulce ,
  • 1 plic gelatina,
  • 150 ml smantana de frisca
  • decor:
  • cacao neagra
  • dulceata de portocale(3 portocale mari , 350 gr zahar , 1 lamaie , 150 ml apa ,1 lingura gelfix )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura festiva cu crema de vin:

Incepem cu o seara inainte cu prepararea dulcetei de portocale .

Spalam bine portocalele . O portocala o curatam de coaja , avand grija sa nu luam si din partea alba a coajei . Punem cojile in apa pana a doua zi dimineata .

Curatam portocalele , si scoatem fiecare felie , de pe care curatam cu atentie partea alba . Asezam portocalele impreuna cu zeama lasata si zaharul peste noapte la frigider .

A doua zi scurgem apa de pe coji . Tocam cojile fin si le punem la fiert impreuna cu portocalele , zeama de la lamaie si apa .

Fierbem aproximativ 30 -40 de minute , pana cojile se inmoaie si scade din zeama . Dam jos cratita si punem gelfixul . Amestecam bine si mai fierbem 3 minute . Dam jos si punem dulceata in borcane . Le acoperim si le lasam sa se raceasca .

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri .

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase . Punem galbenusurile , omogenizam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacaua . Amestecam cu o lingura de lemn . Turnam compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pana este gata . Cand este gata scoatem forma si o lasam sa se raceasca .

Taiem blatul racit in 2 parti inegale .

Pentru crema punem ouale cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu si batem bine pana compozitia incepe sa se aereze si sa creasca . Punem vinul caldut si asezam craticioara pe foc mic . Batem in continuare pana compozitia se ingroase (avem grija sa nu fiarba )

Intre timp hidratam gelatina in 70 ml apa rece .

Dam craticioara jos si o punem cu fundul in apa rece . Punem cateva linguri de crema peste gelatina , amestecam energic , apoi turnam inapoi peste crema . Amestecam pana crema se raceste , fara a se intari .

Batem smantana si o adaugam la crema . Omogenizam bine compozitia .

Pe o farfurie punem partea mai groasa a blatului , asezam 1/3 din crema , partea mai subtire de blat si restul de crema . Nivelam bine si dam prajitura la frigider pentru 1-2 ore .

Inainte de servire o pudram cu cacao neagra si o portionam .

Servim prajitura cu dulceata de portocale .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura festiva cu crema de vin" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mirela0911 1

23.10.2014, 15:37

Ce bine arata!

babi5 1

24.10.2014, 18:50

mihaelar63 1

19.12.2016, 23:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort festiv