Desert prajitura cu crema fina de sampanie si jeleu de trandafiri si rodii

de madi_marin in Prajituri, 10 Iun 2017 | 416 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • Crema de de şampanie:
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g ciocolată albă
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 300 ml şampanie roze
  • 1 plic gelatină granule
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Jeleu de trandafiri şi rodie:
  • 10 g gelatina granule
  • 200 g dulceaţă de trandafiri
  • 50 ml sirop de rodii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu crema fina de sampanie si jeleu de trandafiri si rodii:

Se prepară foaia de ruladă: se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă pe rând, gălbenuşurile, iar la urmă, făina cernută. Se omogenizează compoziţia şi se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor la foc mediu, pentru 10 minute, după care se scoate la răcit şi se taie în două, astfel obţinem două dreptunghiuri pe care le vom suprapune.


Preparăm crema de şampanie: gălbenuşurile se mixează cu zahărul pudră, apoi se adaugă şampania şi se pune compoziţia la foc mic amestecând continuu pentru cca. 10 minute.


Se adaugă ciocolata bucăţele, se lasă să se topeasca bine, apoi se dă la răcorit.


Se încorporează gelatina hidratată şi se dă crema la frigider ca să capete puţină consistenţă, după care se amestecă cu frişca bătută spumă tare.


Între timp, se prepară jeleul de trandafiri şi rodii: se pune la hidratat gelatina, apoi se încălzeşte uşor, după care se toarnă peste dulceaţa de petale de trandafiri amestecată cu siropul de rodii. Se amestecă, se răceşte uşor, după care, cu o parte, se unge jumătate de blat, deasupra se pune cel de-al doilea blat, apoi crema de şampanie şi restul de jeleu. Se lasă la frigider până a doua zi când se poate porţiona.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema fina de sampanie si jeleu de trandafiri si rodii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Camelya 1

13.06.2017, 11:37

Uaaa, ce aspect, ce straturi frumoase ce combinatie de vis!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 14:55

Delciioasa!

Bya Ralu 1

13.06.2017, 19:06

super buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mac