Cabana cu bastonase

de Teo in Prajituri, 28 Noi 2009 | 12097 vizualizari

 

este o prajitura mai veche pe care am mancat-o prima data in zona Ardealului....

 

INGREDIENTE

  • BASTONASE
  • 65 g faina (3 linguri rase)
  • 30 g zahar (1 lingura plina)
  • 1/4 pachet praf de copt
  • 1 ou
  • 25 g unt/margarina
  • 1/2 lingura cacao
  • BLATUL
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • CREMA
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 1/2 l lapte
  • 3 linguri zahar + 150 g
  • 1 pachet margarina pentru prajituri
  • GLAZURA
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingura de ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura apa clocotita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cabana cu bastonase:

BASTONASE


Se amesteca toate ingredientele, se framanta bine si se imparte coca in 6 parti egale din care se fac 6 bastonase in lungimea tavii. Se modeleaza cu mana si se coc pe dosul tavii.


BLATUL


Se bat bine ouala cu zaharul, se adauga si faina. Se tapeteaza bine dosul tavii, apoi se asaza compozitia. Se da la cuptor pentru 20 min.Dupace s-a racit se taie in 3 fasii egale pe lungimea tavii.


CREMA


Se pune laptele la fiert, apoi intr-un castron dizolvam budinca cu o cescuta de lapte si se adauga 3 linguri de zahar. Cand laptele clocoteste se adauga budinca dizolvata mestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Dupa 5 min sestinge si se da la rece.Separat se freaca margarina cu 150 g zahar pudra si apoi se adauga cate o lingura din budinca racita si se amesteca energic pana se incorporeaza.


GLAZURA


Se amesteca toate ingredientele si se pune vasul pe baie de aburi.


Pe fasia din mijloc se asaza un strat de crema, apoi se asaza 3 bastonase pe lung, la distanta egala intre ele. Se acopera cu un strat de crema, apoi urmatoarele 2 bastonase astfel incat sa cada intre cele 3 de jos. Se mai pune un strat de crema peste si apoi ultimul bastonas intre cele 2 si ultimul strat de crema.


Se ung cu un strat subtire de crema si celelalte fasii ramase si inchidem prajitura sub forma de casuta pe care le presam usor cu mana ca sa fie bine inchise sus.


Asezam glazura si cernem o ploaie de nuca de cocos/nuca prajita macinata/alune macinate. Se da la frigider si se taie a doua zi.


 

TIPS-URI

1

Bastonasele trebuie sa fie subtiri.

2

Tava trebuie sa fie bine tapetata ca sa nu curga compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cabana cu bastonase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Lili_iunia 1

26.08.2010, 18:13

FOARTE INTERESANA SI GUSTOASA

elena1988 1

01.02.2011, 12:15

Panacris 1

14.03.2011, 09:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura alba