Prajitura cu branza dulce si zmeura

de RuxyRux in Prajituri, 10 Oct 2012 | 5458 vizualizari

 

......asta ca sa nu-i spun cheesecake:)))))))
Gustul? Sigur vi-l imaginati...poate nu-i cel mai frumos dar e sigur delicios!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr biscuiti cu lapte si unt
  • 200 ml lapte de cocos
  • vanilie pudra
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr alune de padure macinate
  • 3 linguri cacao
  • 50 ml sirop de artar sau dupa gust( sau puteti indulci cu ce doriti( zahar brun, melasa)
  • Compozitia:
  • 5 oua
  • 5 linguri amidon
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 850 gr branza cremoasa (de vaci, Ricotta si crema de branza dulce totul in amestec)
  • vanilie
  • 200 gr zahar brun
  • 2 pahare mari de zmeura
  • zahar dupa gust si vanilie pentru stratul de deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si zmeura:

Se amesteca toate ingredientele pentru blat, se pune o foaie pergament la baza formei si se aseaza cat puteti de uniform. Pentru ca am preferat sa las biscuitii in bucati mai mari si nu fin macinati a iesit destul de inegal stratul si nu foarte decorativ, insa nu m-a deranjat acest lucru( nefiind desertul pentru musfariri pretentiosi) ci doar pentru a-l savura in familie.


Se amesteca si branza cu zaharul, apoi cu ouale pe rand si la urma amidonul.


Se pune jumatate din compozitia de branza apoi un pahar de zmeura si deasupra restul de branza dulce.


Coacem pentru aproximativ o ora la 180 de grade( posibil si mai putin in functie de cuptor)


Scoatem de la cuptor si lasam putin la racit. Deasupra vom pune restul de zmeura mixata cu zahar dupa gust si vanilie.


Servim dupa dorinta si inspiratie...


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Doralinda 1

22.10.2012, 11:48

E una dintre prajiturile mele preferate dar cand o fac, nimeni in afara de mine nu o mananca!
Arata foarte bine!

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:54

excelenta

Krystyan Trendy 1

02.01.2015, 00:59

Delicioasă prăjitură!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta