Tort de ciocolata 2

de luminita20_2006 in Torturi, 22 Noi 2009 | 6408 vizualizari

 

e o combinatie ....cu crema de amandina

 

INGREDIENTE

blat:
  • - 6 oua
  • - 6 linguri faina
  • - 6 linguri zahar
  • - 1 plic praf de copt
  • - 50 gr cacao
  • - 2 plicuri zahar vanilat
Crema:
  • - 200 gr unt
  • -200 gr zahar pudra
  • -3 linguri cacao
  • -3 galbenusuri
  • - esenta de rom
Sirop:
  • - 200 gr zahar
  • - 200 gr apa
  • -2 plicuri capucino clasic
  • - esenta de rom
Grlazura:
  • -150 gr smantana
  • - 50 gr zahar
  • - 35 gr cacao
Decor:
  • -1 ciocolata alba
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata 2:

Blat: Se separa galbenusurile de albus. albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie se freaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cu albusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. Tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min.
Crema: untul trebuie sa fie molale dar nu topit o mixam bine pana ce devine o crema. Astfel aceasta se amesteca cu zaharul( de preferat pudra deoarece zaharul cristale se topeste mai greu si riscat sa ramana asa granulat) , cacao , galbenusurile si romul.
Siropul:Se pune intr-o cratita zaharul la caramelizat cand capata o culoare caramel se adauga apa se lasa sa fiarba un pic apoi se aduaga capucino si se opreste cand sa racit se aduga esenta de rom.
Glazura: se amesteca bine smantana cu cacao si zaharul sa nu ramana cocoloase.
Se taie blatul in 2 sau 3 si se insiropeaza. Se pune crema si la final glazura de cacao. Pentru decor am topit o ciocolata alba pe baie de abur. cand era moale am format cu ea diferite modele am dat la congelator a se racesca. CU ACESTEA AM DECORAT TORTUL






 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata 2" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 750 lei
1699.99 lei
949.99 lei

COMENTARII (4)

Michelle 1

22.11.2009, 22:23

arata bine

liana_geicu 1

22.11.2009, 23:41

aoleu, amandina este preferata mea!

luminita20_2006 1

23.11.2009, 12:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si jeleu