Tort de ciocolata (2)

de Adele in Torturi, 30 Mar 2014 | 1463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua.
  • 8 linguri zahar.
  • 3 linguri ulei.
  • 5 linguri faina.
  • 1 praf de copt.
  • 3 linguri de dulceata de caise.
  • Crema:
  • Ciocolata 100 gr.
  • frisca 100 ml.
  • Sirop :
  • zahar ,
  • apa ,
  • esenta de rom.
  • Decor :
  • ciocolata
  • frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata (2):

Blat: Punem 4 linguri de zahar pe foc si lasam sa devina caramel, adaugam 2 linguri de apa si lasam la racit. Batem ouale cu 4 linguri de zahar si ulei,adaugam dulceata, faina si praful de copt si amestecam bine, siropul de caramel racit il adaugam la urma (daca compozitia e prea moale mai putem adauga 2 linguri de faina). Punem in tava si dam la cuptor pentru 30 de min. la 180°.


Crema: Topim ciocolata pe baia de aburi si lasam sa se raceasca un pic. Batem frisca bine si turnam ciocolata peste frisca amestecand de jos in sus pana se omogenizeaza totul .


Sirop: Punem un pahar de apa cu 4 linguri de zahar pe foc, cand zaharul s-a topit si incepe sa fiarba apa, adaugam esenta si luam de pe foc, lasam la racit.


Blatul racit bine il taiem in doua, insiropam partea de jos si punem crema. Punem si partea de sus, insiropam bine si dam la frigider pentru cateva minute.


Intre timp punem pe foc 100 gr de ciocolata cu 3 linguri de frisca lichida sau smantana si invartim pana se topeste si devine lucioasa si cremoasa.


Ciocolata topita o turnam peste tort,dam din nou la frigider cateva minute si apoi ornam cu frisca.


 

TIPS-URI

1

Puteti folosi si fructe sau alte tipuri de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Adele 1

30.03.2014, 20:32

MIUTA 1

31.03.2014, 15:05

Adele 1

31.03.2014, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu menta si ciocolata