Tort de ciocolata

de Andrews in Torturi, 3 Ian 2016 | 3159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • faina cat cuprinde
  • oua (8 oua blatul mare si 4 oua pt. blatul mic)
  • unt (1 pachet si jumatate pentru blat ,1 pentru crema si 1 pachet pentru glazura)
  • ciocolata amaruie 250 gr
  • iaurt 225 g
  • bicarbonat de sodiu - 1 lingurita
  • esenta de rom 2 si 2 de vanilie
  • Cacao
  • zahar brun 500 gr ( daca il vreti mai dulce adaugati zahar)
  • apa de trandafiri
  • lamaie
  • lapte 1 litru jumatate
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Incepem cu untul care trebuie sa fie la temperatura camerei ,bolul  pe care il folosim pentru a amesteca ingredientele trebuie sa fie bine degresat. Pentru  blatul mare , punem un pachet de unt in castron si amestecam bine apoi adaugam 375 gr de zahar brun si mixam in continuare. Dupa ce s-a incorporat zaharul adaugam pe rand  cele 8 oua  si mixam, apoi adaugam lingurita de bicarbonat , mixam si incepem sa incorporam 10 linguri de  faina. Apoi punem iaurtul si mixam. Adaugam ciocolata topita la abur , adaugam si cacao si restul de faina , mixam. Compozitia trebuie sa fie  ca cea de la chec. Punem compozitia in forma si dam la cuptor pana facem testul cu scobitorarea.

Asa procedem si cu blatul mai mic.

Cat se racesc blaturile preparam crema , eu am facut asa:

Am luat un litru jumatate de lapte , 8 galbenusuri, 300 gr. zahar , 3 linguri de cacao si 7 linguri de amidon, le-am amestecat bine si apoi am pus totul pe foc pana s-a ingrosat, am lasat cateva minute la racit si apoi am adaugaut un pachet de unt. Apoi am amestecat bine untul.

Pentru sirop am folosit 300 gr. zahar , zeama de la o lamaie si doua linguri de apa de trandafiri. Am pus  zaharul  si apa intr-o cratita si am lasat sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot am mai lasat siropul pe foc inca 5 minute, apoi am oprit focul si am pus zeama de la lamaie si apa de trandafiri.

Cu toate acestea facute am inceput montarea tortuluui 

Am taiat blaturile in trei straturi si intre ele am adaugat crema de ciocolata calduta si l-am dat la  frigider cam 3 ore. In acest timp am pregatit   glazura pe baza de unt: dintr-un pachet de unt. 100 gr zahar pudra coronita si 1 lingura cacao pe care le-am amestecat si am dat un strat pe marginea blaturilor. L-am lasat iar la frigider 1 ora. Intre timp am facut pasta de zahar dintr-un  pachet de gelatina , 2 linguri de miere, 2 linguri de ulei de palmier in stare solida, zahar pudra Coronita.

Pasta de zahar am facut-o asa: am pus gelatina intr-un pahar  si am pus cateva linguri de apa si am lasat-o deoparte pentru 5 minute. Apoi am luat o cratita, am pus apa in ea, apoi am pus paharul  in cratita. Cand s-a dizolvat gelatina am adaugat mierea si uleiul de palmier si am amestecat pana s-a dizolvat mierea si uleiul, apoi am varsat toata compozitia intr-un castron care avea zahar pudra (la inceput am pus  500 gr zahar). Am mai adaugat zahar pana mi-a iesit o pasta pe care putem sa o intind fara sa se rupa si asa am ajuns la rezultatul din poza .

 

TIPS-URI

1

citeste bine orice reteta inainte de a cumpara ingredientele pentru a face o prajitura

2

pune stropul de dragoste

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort trei ciocolate