Tort cu 2 creme ( 1)

de Lau in Torturi, 17 Noi 2011 | 2285 vizualizari

 

inspiratia gabi,am modificato putin(nu aveam tot ce imi trebuia in casa)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua(erau cam mici)
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic de ness
  • esenta de migdale
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • capuccino preparat pentru insiropat
  • CREMA 1
  • 250 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 g ciocolata alba
  • CREMA 2
  • 350 ml frisca
  • 200 ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatina
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 125 ml frisca
  • 1 lingurita unt
  • DECOR
  • alune macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu 2 creme ( 1):

BLAT:-mixam ouale cu sarea si zaharul timp de 5 minute.Adaugam faina cernuta, praful de copt, plicul de ness, esenta si omogenizam usor. Tapetam o tava cu ulei si faina, turnam compozitia si nivelam. Dam la cuptor la foc mic cca 20-25 minute, sa treaca testul cu scobitoarea.


CREMA 1-mixam frisca bine (eu am adaugat si putina zeama de lamaie) Adaugam zahar dupa gust. Am topit ciocolata si am adaugat-o in compozitie. Gelatina hidratata in 3 linguri de apa si dizolvata pe baie de aburi am adaugat-o in compozitie. Omogenizam si o turnam intr-o tava detasabila tapetata cu folie alimentara. O dam la frigider


CREMA 2-150ml frisca turnam intr-o cratita, adaugam ciocolata cu lapte si punem pe foc. Amestecam continuu pana la topirea completa. Cand compozitia este fierbinte, dar focul oprit, adaugam gelatina hidratata in 5 linguri de apa. Amestecam pana la dizolvare si lasam la racit


Mixam restul de frisca si adaugam in compozitia racita, amestecam usor. Turnam peste crema de frisca, nivelam si dam la frigider cca 15 minute. Asezam deasupra blatul, presam putin, insiropam blatul cu capuccino si dam la rece 3 ore.


Rasturnam tortul pe un platou si desprindem folia usor


Pregatim glazura amestecand toate ingredientele si punem pe foc mic pana la dizolvarea completa


Lasam sa se raceasca putin si turnam peste tort,decoram cu alune

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu 2 creme ( 1)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

18.11.2011, 07:59

fetelor va servesc cu mare drag

anomisana 1

18.11.2011, 14:38

Sufletisto, bun, bun; nu stiu cum, dar de la o vreme am devenit mare fan de ciocolata in prajituri. In orice caz, am venit sa gust putin si de la tine.

Lau 1

18.11.2011, 16:50

multumesc anomisana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca