Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Pentru ca maine esta Sf. Andrei, iar pe puiutul meu cel mic il cheama Dragos - Andrei. LA MULTI ANI tuturor sarbatoritilor: Andrei si Andreea
Blatul:
Se mixeaza galbenusele cu apa si 60 g zahar, pana devine spuma.
Albusele se bat spuma si se adauga treptat 65 g zahar. Se mixeaza pana devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Se adauga spuma peste galbenusuri, iar deasupra se cerne faian, amidonul si praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se pune aluatul in tava tapetetata cu hartie de copt si se da la cuptor, incins in prealabil la 180 de grade, pentru 25 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori pe orizontala.
Crema:
Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Se dizolva apoi pe foc mic (nu se lasa sa fiarba). Se ia de pe foc si se amesteca cu laptele batut, coaja si zeama de lamaie. Se da la frigider pana incepe sa se gelatineze.
Se bate frisca bine si se adauga amestecul de gelatina de la frigider. Se mixeaza bine.
Jeleuri de lamaie: (by Miha)
Se hidrateaza gelatina in cateva linguri de apa. Se pune apoi pe foc mic impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Se amesteca pana se dizolva, dar fara sa fiarba.
Se pune apoi in forme si se da la frigider sau la congelator pana se incheaga.
Asamblare:
Pe un platou se pune inelul detasabil de la tava de tort.
Se pune blatul apoi jumatate din crema, inca un blat si cealalta jumatate de crema.
Deasupra se pune ultimul blat si se da la frigider cateva ore (de preferat sa se lase peste noapte)
Se scoate din frigider, se desprinde ineleul detasabil si se orneaza cu frisca batuta si jeleuri de lamaie
Va poftesc la o felie mare de tort acrisor!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola