Tort cu lamaie

de La Ancuta in Torturi, 29 Noi 2010 | 7246 vizualizari

 

Pentru ca maine esta Sf. Andrei, iar pe puiutul meu cel mic il cheama Dragos - Andrei. LA MULTI ANI tuturor sarbatoritilor: Andrei si Andreea

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri apa calda
  • 75 g faina
  • 50 g amidon
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 2 plicuri gelatina
  • 300 ml lapte batut
  • 150 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 110 ml zeama de lamaie
  • 300 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • frisca
  • Jeleuri de lamaie:
  • 1 plic gelatina
  • 4 lingurite zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lamaie:

Blatul:


Se mixeaza galbenusele cu apa si 60 g zahar, pana devine spuma.


Albusele se bat spuma si se adauga treptat 65 g zahar. Se mixeaza pana devine spuma lucioasa, ca pentru bezea. Se adauga spuma peste galbenusuri, iar deasupra se cerne faian, amidonul si praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.


Se pune aluatul in tava tapetetata cu hartie de copt si se da la cuptor, incins in prealabil la 180 de grade, pentru 25 de minute.


Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori pe orizontala.


Crema:


Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa. Se dizolva apoi pe foc mic (nu se lasa sa fiarba). Se ia de pe foc si se amesteca cu laptele batut, coaja si zeama de lamaie. Se da la frigider pana incepe sa se gelatineze.


Se bate frisca bine si se adauga amestecul de gelatina de la frigider. Se mixeaza bine.


Jeleuri de lamaie: (by Miha)


Se hidrateaza gelatina in cateva linguri de apa. Se pune apoi pe foc mic impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Se amesteca pana se dizolva, dar fara sa fiarba.


Se pune apoi in forme si se da la frigider sau la congelator pana se incheaga.


Asamblare:


Pe un platou se pune inelul detasabil de la tava de tort.


Se pune blatul apoi jumatate din crema, inca un blat si cealalta jumatate de crema.


Deasupra se pune ultimul blat si se da la frigider cateva ore (de preferat sa se lase peste noapte)


Se scoate din frigider, se desprinde ineleul detasabil si se orneaza cu frisca batuta si jeleuri de lamaie


Va poftesc la o felie mare de tort acrisor!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

La Ancuta 1

30.11.2010, 12:44

Multumesc Mena

Sylvia 1

30.11.2010, 13:28

wow ce bine arata ! La multi ani

La Ancuta 1

30.11.2010, 14:00

Multumesc Sylvia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars