Tort De Ciocolata - Amandina

de marinicayou10 in Torturi, 15 Dec 2014 | 5540 vizualizari

 

Special pentru toti iubitorii de ciocolata si amandine :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita nes,
  • o lingura esenta de rom,
  • 1 plicuet praf de copt,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • Un pachet si inca jumatate de unt sau margarina Unirea pentru prajituri
  • 3 linguri cacao,
  • 2 lingurite nes,
  • o lingura esenta de rom,
  • o cana de zahar,
  • 100 ml frisca lichida
  • Siropul
  • o cana de apa, 4 linguri zahar,
  • o lingurita nes,
  • o lingura esenta de rom.
  • Glazura:
  • jumatate de pachet de unt,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort De Ciocolata - Amandina:

Blatul:


Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nesul si batem foarte bine. Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca, apoi il taiem.


Crema:


Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacao, ness si esenta si mixam bine, bine de tot pana obtinem o crema. Adaugam putin cate putin frisca lichida si mixam pana o incorporam pe toata.


Siropul:


Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nesul


Glazura:


Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.


Dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu sirop, adaugam crema, iar o felie de blat, insiropam, crema si iar blat insiropat. Cat este putin calduta glazura si moale, vom turna pe tort si lasam sa curga putin pe margini. Nivelam frumos deasupra, ornam cu frisca, cacao si cateva boabe de visine din visinata si dam la rece :)


Pur si simplu delicios :) Pofta buna si spor la treaba ;)




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort De Ciocolata - Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

_Alina_ 1

16.12.2014, 09:28

Superb!

dantes 1

05.01.2015, 06:09

Delicios!

marinicayou10 1

10.01.2015, 00:21

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ricotta