Tort De Ciocolata - Amandina

de marinicayou10 in Torturi, 15 Dec 2014 | 7448 vizualizari

 

Special pentru toti iubitorii de ciocolata si amandine :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao,
  • 1 lingurita nes,
  • o lingura esenta de rom,
  • 1 plicuet praf de copt,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • Un pachet si inca jumatate de unt sau margarina Unirea pentru prajituri
  • 3 linguri cacao,
  • 2 lingurite nes,
  • o lingura esenta de rom,
  • o cana de zahar,
  • 100 ml frisca lichida
  • Siropul
  • o cana de apa, 4 linguri zahar,
  • o lingurita nes,
  • o lingura esenta de rom.
  • Glazura:
  • jumatate de pachet de unt,
  • 4 linguri zahar,
  • 4 linguri cacao
  • 50 gr ciocolata amaruie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort De Ciocolata - Amandina:

Blatul:

Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nesul si batem foarte bine. Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca, apoi il taiem.

Crema:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacao, ness si esenta si mixam bine, bine de tot pana obtinem o crema. Adaugam putin cate putin frisca lichida si mixam pana o incorporam pe toata.

Siropul: 

Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nesul

Glazura: 

Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.

Dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu sirop, adaugam crema, iar o felie de blat, insiropam, crema si iar blat insiropat. Cat este putin calduta glazura si moale, vom turna pe tort si lasam sa curga putin pe margini. Nivelam frumos deasupra, ornam cu frisca, cacao si cateva boabe de visine din visinata si dam la rece :)

Pur si simplu delicios :) Pofta buna si spor la treaba ;)


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort De Ciocolata - Amandina" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina