Tort de ciocolata cu alune de padure

de RuxyRux in Torturi, 19 Aug 2012 | 4575 vizualizari

 

Imi doream de multa vreme un tortulet facut in casa cu ciocolata si alune de padure si l-am gasit la LIlik,....multumesc tare mult draga mea, e deosebit de gustos si l-am servit impreuna cu prietenii mei ca pe un tort glace cu inghetata alaturi...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 gr zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 100 gr alune prajite si macinate
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • Crema:
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 400 gr smantana pentru frisca
  • 1 lingura de rom
  • 1 esenta de rom
  • Siropul:
  • 500 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • vanilie
  • esenta de rom
  • 1 lingura rom
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu alune de padure:

Cu mici modificari in functie de ce ingrediente am avut in casa, reteta nu se abate foarte mult de la original:

http//www.bucataras.ro/retete/tort-cu-alune-de-padure-si-ciocolata-35301.html

Ideea de blat  delicios cu alune am inteles ca e preluata de la Miha...deci iti multumesc si tie draga mea!

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu praful de sare si zaharul.

Galbenusurile se freaca cu uleiul ( ca la maioneza), se adauga esenta de rom, vanilia si se amesteca cu spuma de albus.

Se adauga, faina, cacaoa si praful de copt apoi alunele macinate.

Se coace blatul in forma de tort( tapetata cu hartie de copt) pentru 40 de minute la 180 de grade sau in functie de cuptor pana se rumeneste se verifica cu scobitoarea. ( la mine a durat mai mult pana sa fie gata desi tava mea a avut aceeasi dimensiune 26  cm, probabil e in functie de felul cuptorului.

Se lasa la racit si se taie in trei.

Intre timp se prepara crema.

Pe foc se pune frisca, apoi untul si se da un clocot, apoi se ia de pe foc si se topeste in compozitie ciocolata. Se adauga si romul si esenta.

Cand crema de raceste se mixeaza bine pana devine o crema fina si densa. Intre timp a stat si la rece.

Siropul l-am preparat incalzind usor apa, topind in ea zaharul, romul  si aromele. L-am racit apoi.

Glazura am pregatit-o dupa ce tortul a fost asamblat.

Pentru a face glazura incalzim laptele si in el topim ciocolata. Turnam peste tort cand se raceste.

Pentru a monta tortul, asezam pe un platou primul strat de blat il insiropam, ungem cu crema, apoi din nou blat din nou insiropam si punem crema, si ultimul blat il insiropam si turnam glazura.

Il decoram dupa inspiratie. Eu am imbracat marginea cu alune si l-am lasat o noapte la rece.

Il servim a doua zi  cu placere alaturi de cei dragi..e delicios! Inca o data multumesc draga mea Lilik!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

iry-gabriela 1

20.08.2012, 16:41

mmmmmm ,ce as vrea si eu o feliuta

mena29 1

20.08.2012, 20:23

RuxyRux 1

22.08.2012, 16:30

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort rulada de caise cu ciocolata