Tort de ciocolata cu blat de nuca

de dacina in Torturi, 22 Feb 2017 | 3239 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pahar cu nuci măcinate
  • 1 – 2 linguri de faina 
  • 400 g zahar 
  • 100 g cacao
  • 125 ml apă 
  • 1 pachet margarina Unirea (250 gr) 
  • 1 plic praf crema ciocolată cu rom de la Dr. Oetker 
  • 10 ouă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu blat de nuca:

Zahărul cu apa se fierb pana la consistenţa siropului de dulceaţă. Se stinge focul, se adaugă cacaua, se amestecă bine si se lasă să se răcorească până suportă degetul.

Se adaugă treptat galbenusurile, după care se separă cam o treime din cremă în care, după ce se răcoreşte, se amestecă margarina şi la sfârşit praful de cremă.

In restul compoziţiei de cacao, se amestecă făina, nucile si albusul batut spumă, iar compoziţia se toarna in tava de tort tapetată cu putină făină.

Se coace blatul 15 minute la foc mare, după care se micsorează flacăra. Per total, se coace aproximativ 40 – 50 minute (functie de cuptor) – se face proba cu scobitoarea.

După ce se răceste, blatul se taie in trei si se pune crema.

Se imbracă tortul in cremă si se ornează dupa preferinta cu fructe din dulceată, visine din visinata, friscă, nuci caramelizate, ciocolată rasă, etc. 

 Se da la rece pentru 12 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu blat de nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort trunchi de copac