Tort de ciocolata cu crema Ricotta

de xana in Torturi, 18 Aug 2013 | 4262 vizualizari

 

Pentru blat m-am inspirat din reteta Laurei http://www.bucataras.ro/retete/sachertorte-17299.html. Multumesc, a iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 175 gr margarina
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 140 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 2 linguri coniac
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 400 gr Ricotta
  • 150 gr zahar praf
  • 100 gr migdale macinate bine
  • 1 lingurita rasa praf de scortisoara
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de portocala(dupa gust)
  • Pentru decor:
  • 1 plic de praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 150 ml lapte rece
  • ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema Ricotta:

Blat: Ciocolata se topeste pe bain marie si se da deoparte sa se racoreasca putin. Margarina si zaharul se mixeaza pana devin o crema pufoasa, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Faina se amesteca cu prafu de copt si cacaua.


In crema de calbenusuri se incorporeaza ciocolata, coniacul si semintele de la pastaia de vanilie, urmeaza apoi faina si la urma albusurile, pe care le amestecam cu grija, cu miscari de sus in jos.


Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.


Crema: Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza.


Decor: Frisca se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Ciocolata se topeste si se pune intr-un posh.


Asamblare: Blatul se taie in 3 parti egale. Jumatate din crema sa pune pe prima foaie de blat, deasupra punem a doua foaie si restul de crema, terminand cu a treia foaie de blat. Se umbraca tortul cu frisca si cu ajutorul unei linguri se formeaza `varfuri`. Se decoreaza cu ciocolata topita.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a turna compozitia de blat in forma am taiat un cerc din hartie de copt si l-am pus pe fundul acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:53

xana 1

20.08.2013, 12:27

reisnaor_2006 1

16.12.2014, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ruladă şi cremă de brânză