Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Pentru blat m-am inspirat din reteta Laurei http://www.bucataras.ro/retete/sachertorte-17299.html. Multumesc, a iesit foarte bun!
Blat: Ciocolata se topeste pe bain marie si se da deoparte sa se racoreasca putin. Margarina si zaharul se mixeaza pana devin o crema pufoasa, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Faina se amesteca cu prafu de copt si cacaua.
In crema de calbenusuri se incorporeaza ciocolata, coniacul si semintele de la pastaia de vanilie, urmeaza apoi faina si la urma albusurile, pe care le amestecam cu grija, cu miscari de sus in jos.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.
Crema: Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza.
Decor: Frisca se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Ciocolata se topeste si se pune intr-un posh.
Asamblare: Blatul se taie in 3 parti egale. Jumatate din crema sa pune pe prima foaie de blat, deasupra punem a doua foaie si restul de crema, terminand cu a treia foaie de blat. Se umbraca tortul cu frisca si cu ajutorul unei linguri se formeaza `varfuri`. Se decoreaza cu ciocolata topita.
1
Inainte de a turna compozitia de blat in forma am taiat un cerc din hartie de copt si l-am pus pe fundul acesteia.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola