Tort de ciocolata cu crema Ricotta

de xana in Torturi, 18 Aug 2013 | 3684 vizualizari

 

Pentru blat m-am inspirat din reteta Laurei http://www.bucataras.ro/retete/sachertorte-17299.html. Multumesc, a iesit foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 175 gr margarina
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 140 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 2 linguri coniac
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema:
  • 400 gr Ricotta
  • 150 gr zahar praf
  • 100 gr migdale macinate bine
  • 1 lingurita rasa praf de scortisoara
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de portocala(dupa gust)
  • Pentru decor:
  • 1 plic de praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca
  • 150 ml lapte rece
  • ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema Ricotta:

Blat: Ciocolata se topeste pe bain marie si se da deoparte sa se racoreasca putin. Margarina si zaharul se mixeaza pana devin o crema pufoasa, apoi adaugam galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Faina se amesteca cu prafu de copt si cacaua. 

In crema de calbenusuri se incorporeaza ciocolata, coniacul si semintele de la pastaia de vanilie, urmeaza apoi faina si la urma albusurile, pe care le amestecam cu grija, cu miscari de sus in jos.

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu margarina si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Crema: Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza.

Decor: Frisca se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj. Ciocolata se topeste si se pune intr-un posh.

Asamblare: Blatul se taie in 3 parti egale. Jumatate din crema sa pune pe prima foaie de blat, deasupra punem a doua foaie si restul de crema, terminand cu a treia foaie de blat. Se umbraca tortul cu frisca si cu ajutorul unei linguri se formeaza `varfuri`. Se decoreaza cu ciocolata topita.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a turna compozitia de blat in forma am taiat un cerc din hartie de copt si l-am pus pe fundul acesteia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema Ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort de ciocolata cu crema Ricotta-0
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-1
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-2
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-3
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-4
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-5
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-6
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-7
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-8
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-9
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-10
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-11
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-12
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-13
Tort de ciocolata cu crema Ricotta-14

COMENTARII (21)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

20.08.2013, 09:53

xana

xana 1

20.08.2013, 12:27

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

16.12.2014, 08:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!