Tort de ciocolata cu fructe

de nico15 in Torturi, 10 Feb 2013 | 2296 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 g de unt
  • 350 g zahar pudra
  • 50 g melasa neagra( se gaseste la magazinele naturiste)
  • 8 oua usor batute
  • 50 g ciocolata neagra topita
  • 300 g de faina
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 50 g de cacao
  • 50 g de migdale pisate
  • Pentru crema(umplutura):
  • 250 g zahar foarte fin(pudra cernut)
  • 125 g unt nesarat moale(nu topit)
  • Cateva picaturi de vanilie extract
  • 30 g de ciocolata topita (70% cacao)
  • 2-3 linguri de smantana pentru crema
  • Pentru ganache:
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 250 g de ciocolata neagra taiata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu fructe:

1. Incalzim cuptorul la 170 grade, amestecati zaharul cu untul pana devine o crema usoara.


2. Puneti melasa, amestecati ouale puneti unul amestecati, urmatorul amestecati asa procedati dupa fiecare in parte dupa care adaugati ciocolata topita acestea se amesteca la robot la rotatie mica.


3. Cerna faina, cacaoa, praful de copt si migdalele macinate, le amestecam pe toate dupa care adaugam ingredientele uscate peste cele umede, amestecand cu mixerul, va rezulta o crema consistenta.


4. Imparte compozitia in doua, unge doua forme de marimi diferite(18 /22).


5. Puneti compozitia in forme si dati la cuptorul preancalzit in avans, pentru a se coace 30-40 de minute, atentie la cel mic se va face mai repede. Lasati-le sa se raceasca dupa care le scoateti din forme.


6. Pentru producerea cremei amestecati zaharul cu ouale pana devine o pasta moale, pufoasa si usoara, adaugati vanilia, ciocolata topita si smantana pana obtineti consistenta dorita.


7. Pentru ganache, incalziti smantana pana la punctual de fierbere si puneti-o peste ciocolata taiata in bucati mai mici. Trebuie sa rezulte o frumoasa crema ganache.


8. Fiecare tort se taie in2 sau 3 si se va pune crema evident si pe margini, dupa care se va aranja din nou tortul.


9. Se procedeaza la fel pentru ambele torturi dupa care vom trece separat la fiecare tort si va fi adaugat ganache-ul si se va unge inclusiv in partea laterala.



10. Dupa ce le facem pe fiecare in parte, punem tortul mic peste cel mare si dam la frigider pentru 2 ore.


11.Pastram putina crema pentru a adauga pe fructe pentru a se putea lipi de tort.


12.Se pune o funda si se decoreaza cu caise, mure, rodii si coacaze, physalis.


13.Putem de asemeni sa topim ciocolata, o intindem cu o spatula pe hartie de copt si sa o dam la frigider, dupa cateva ore o scoatem, o rupem si decoram tortul cu ea ca in imaginmile alaturate. Reteta nu duireaza mult dar tortul trebuie sa stea la frigider cele doua ore pentru a putea sa aiba forma care ne-o dorim.


Pofta Buna





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:27

MotanLaOale 1

11.02.2013, 08:19

MotanLaOale 1

15.09.2013, 00:02

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
La 25 de ani