Tort de ciocolata cu zmeura

de adela1981 in Torturi, 22 Iul 2012 | 6852 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 400 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 100 ml lapte
  • 1 esenta migdale
  • 200 gr faina

Crema mouse de ciocolata alba:

  • 250 ml frisca
  • 2 oua intregi
  • 50 gr zahar
  • 200 gr ciocolata alba
  • 300 gr zmeura

Glazura:

  • 20 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 40 ml apa
  • 10 ml ulei/ 1 lingura unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu zmeura:

Pentru blat, mixam untul la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare.
Adaugam un praf de sare si laptele.
Apoi adaugam esenta de migdale si cacao cernuta.
Se amesteca foarte bine, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul  si faina.
Se amesteca totul si se toarna in doua forme rotunde, tapetate cu hartie de copt , cu diametrul 20.
Se coace in cuptorul incalzit 20 min, fiecare in parte ( nu au incaput sa le coc imreuna).
Blatul va fi umed , se incearca blatul cu scobitoare.
Se scoate din forme, se lasa la racit, apoi se taie in doua, rezultand 4 foi de blat.
Pentru crema, se bat ouale intregi cu 2 linguri de zahar, pe bain marie, apoi se adauga ciocolata rupta.
Se mai bate pana ce se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit.
Frisca se bate si se adauga pe rand la crema de ciocolata. Pentru sirop se amesteca visinata cu apa si zaharul si se fierbe pana ce se topeste zaharul si se evapora alcoolul.
Se lasa la racit, apoi se insiropeaza blaturile ( desi blatul are o compozitie umeda, totusi am preferat sa insiropez dar nu foarte tare)
Se asambleaza in felul urmator, blatul insiropat, crema se imparte in trei si se mai lasa  o lingura sau doua pentru ornat, iar deasupra cremei se imparte zmeura.
Se lasa cateva pentru ornat. Pentru glazura, se fierbe un sirop din apa si zahar, apoi se adauga cacao cernuta si o lingura de unt sau ulei, eu am folosit ulei.
Se lasa la racit apoi se toarna deasupra tortului si se lasa sa curga spre margine.
Se orneaza cu zmeura.
Pofta dulce!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 creme