Tort de ciocolata pt toti bucatarasii

de mihaelaM in Torturi, 5 Iul 2011 | 4267 vizualizari

 

Se pare ca am ajuns la reteta 200 asa ca trebuia neaparat sa fie ceva bun.
Pt toti bucatarasi cate o felie>:d

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1cana zahar
  • 11/2cana faina
  • 8 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 ciocolate milka cu lapte (400g)
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 plic crema pt prajituri de ciocolata
  • 250ml lapte
  • Siropul
  • 4cani apa
  • 1cana zahar
  • 2 esente rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata pt toti bucatarasii:

Separam albusurile si le batem spuma,apoi punem putin cate putin zaharul mixand bine. Cand zaharul s-a topit putem pune galbenusurile amestecate cu uleiul, mixam in continuare. Faina o amestecam cu cacaoa, apoi o punem in ploaie peste albusuri si omogenizam bine.


Compozitia rezultata o punem intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor cam 45 min, pana trece testul cu scobitoarea.


Frisca o punem intr-un vas (eu am pus in tuci sa fiu sigura ca nu se lipeste) la foc mic.


Ciocolata o rupem bucati intr-un castron mai mare.Cand frisca incepe sa fiarba punem peste bucatile de ciocolata, lasam asa cam 5minute dupa care amestecam pana ce obtinem o compozitie fina pe care o lasam sa se raceasca.


Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe pliculet, iar cand crema s-a racit putem pune si gelatina, dupa care o dam la rece cam 30min.


Preparam si siropul: punem apa si zaharul sa fiarba cam 20 min. Cand siropul se mai raceste putem pune si cele 2 fiole de esenta de rom.


Blatul de tort il taiem in doua,insiropam prima parte ,apoi vom pune crema. Dupa ce crema a fost pusa uniform vom pune si partea cealalta si o insiropam. Dam la rece cam 1ora.


Preparam si crema pt prajituri,iar cand tortul s-a racit il scoatem de la rece si vom pune uniform crema de ciocolata deasupra, apoi il ornam cu restul de crema.


POFTA BUNA!!!



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata pt toti bucatarasii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

carmenvlad 1

09.07.2011, 13:57

Felicitări! Un aşa eveniment trebuia sărbătorit. Tortul arată minunat, urarea este absolut încântătoare şi deosebit de delicioasă.

mihaelaM 1

09.07.2011, 14:16

Multumesc Carmen

mihaelaM 1

10.07.2011, 15:32

David astept sa ma lamuresti cu acea faina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:27

RETETA RECOMANDATA
Tort alb cu visine si ciocolata