Tort Milch Schnitte in ghiveci

de simona72 in Torturi, 24 Oct 2013 | 2196 vizualizari

 

Ideea mi-a ramas in minte de cand am vazut la bucatarasa noastra amalia01 Tort"Delaco" la ghiveci. Mi s-a parut geniala ideea sa poti surprinde pe cineva drag cu un asa cadou. Asa ca, atunci cand a venit ziua prietenei mele l-am facut cu mult drag si pe langa faptul ca mi-a iesit tare bun a si surprins exact asa cum doream. Am stiut de la inceput ce prajitura vreau sa fac pt aceasta ocazie, prajitura Milch Schnitte, pe care tot am vazut-o la mai multe bucatarase si care pot sa spun ca este absolut delicioasa, nu i-am adus in plus decat un pic de aroma...Multumesc fete dragi pt inspiratie!!>:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 80 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • 30 ml lichior Amaretto(optional)
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri miere
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pt crema:
  • 200 ml frisca
  • 200 ml lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 1 plic de gelatina
  • 2 linguri miere
  • mai aveti nevoie de :
  • 1 ghiveci
  • flori
  • folie alimentara
  • folie de aluminiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Milch Schnitte in ghiveci:

Pt blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschide la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul si laptele. Adaugam mierea si lichiorul, dar acesta este doar optional, daca nu va place sau nu aveti nu este necesar. Grisul se amesteca cu faina, cacaoa si praful de copt si se adauga peste compozitia de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu compozitia de galbenusuri si faina. Puneti aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 160 grade pt 15 minute.


Pt crema: mixati frisca pana devina spuma. Dizolvati gelatina in 50 ml lapte pe bain marie sau deasupra aragazului(dar sa nu fiarba) pana gelatina este dizolvata complet. Amestecati laptele condensat cu 50 ml lapte, cu laptele in care ati dizolvat gelatina, mierea si lichiorul Amaretto. Amestecati pana se dizolva mierea si adaugati peste frsca mixata. Dati la frigider pt 30 minute.


Asamblarea: un ghiveci curat si nou nout il tapetati cu folie alimentara. Decupati un prim blat ca si baza si-l asezati pe fundul ghiveciului. Adaugati jumatate de crema. Decupati un alt blat pe care-l puneti peste prima crema. Adaugati si restul de crema, iar din resturile care v-au ramas de blat, le sfaramitati si le puneti peste crema, sa aibe aspect ca de "pamant". Dati ghiveciul la frigider pt 2-3 ore. Inainte sa plecati de acasa spre sarbatorita il decorati cu flori dupa bunul blac si imaginatie.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

marginile de la folia alimentara care v-au ramas pe afara le ascundeti sub"pamant"

2

coditele de la flori le imbracati in folie de aluminiu inainte de a le pune in "pamant"

3

se poate face si o alta prajitura-tort "ghiveci", depinde doar de gustul fiecaruia sau al sarbatoritului

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Milch Schnitte in ghiveci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Panacris 1

04.04.2014, 09:01

Bya Ralu 1

18.03.2016, 14:28

ce tare

Rita Ilies 1

21.03.2016, 15:06

mno, asta-i bună, Simo dragă! Am și votat-o fix amu'.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort Kinder Pingui