Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

de diaconta in Torturi, 27 Iul 2017 | 772 vizualizari

 

Pentru că, văzând că mă prefac că plouă, Bucătăraşul m-a “urecheat” cu delicateţe (ştiind că sunt o sensibilă ) pârându-mă că am făcut 7 anişori şi că aşa ca o torturăreasă cum mă ştie, sigur o să vin cu un tort, dacă nu chiar cu două (concurând-o chiar şi pe Ela), am dat fuguţa acasă să pregătesc repejor un tort.
Si mă şi apropii “vertiginos” de cele 700 de reţete cu care mă eticheta Bucătăraşul  :))))
Si nu unul oarecare, era musai să fie în formă de inimă, o inimă maaaare să-i cuprindă pe toţi bucătăraşii.
Si ca să nu-mi aud vorbe cum că nu am dat şi de băut, am îmbătat crema cu nişte vin roşu.
 Am să vă spun că nu v-am uitat, doar că multe lucruri s-au schimbat, priorităţile au devenit altele şi timpul este la fel de nemilos dacă nu chiar mai nemilos decât înainte.

 

INGREDIENTE

Blat 1:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • Sare

Blat 2:

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • Sare

Crema de lamâie si mascarpone:

  • 300 g mascarpone
  • 2 oua
  • 120 g zahar
  • 100 ml zeama de lamâie
  • 1 lingura amidon
  • Coaja de lamâie
  • 4 linguri frisca batuta(din cea cu care am ornat)
  • Câţiva căpşuni

Jeleu din vin:

  • 200 ml vin rosu
  • 2 linguri zahar(daca este vin dulce,nu e nevoie)
  • 1 lingura amidon

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de lamâie

Pentru ornat şi décor:

  • 500 g smântâna Solomonescu 30% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 cornete din vafa,din cele pentru înghetata
  • 70 g ciocolata amaruie
  • Capşuni
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro:

Blaturile pentru tort le-am pregatit in mod diferit, dar puteti sa alegeti doar una dintre variante.


Al doilea blat parca a crescut o idee mai mult decât primul. Nesemnificativ as zice.


Pentru primul blat, am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul si spuma are consistenta unei creme.


Am adaugat faina si am amestecat usor cu un tel, având grija sa nu pierd aerul încorporat la mixare.


Pe fundul tavii în care am copt, am pus o hârtie de copt, iar peretii i-am tapetat cu unt si faina.


Am pus compozitia în tava, am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 25 de minute.


Este util însa de verificat cu o scobitoare daca este copt.


L-am lasat sa se raceasca în cuptor, apoi l-am scos pe un gratar.


Pentru cel de-al doilea blat, am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare, dupa care am adaugat treptat zaharul.


Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am pus peste spuma de albusuri.


La final, am adaugat usor si faina.


La fel, am pus la cuptor (în aceeasi forma) la 180 de grade C, pentru 25 de minute.


Pentru jeleul din vin, am amestecat vinul cu amidonul si zaharul (daca este cazul), apoi am pus amestecul pe foc pâna ce s-a îngrosat. L-am lasat sa se raceasca.


Pentru sirop, am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.


Am pregatit apoi crema.


Am mixat cele doua oua cu zaharul, am adaugat zeama de lamâie, amidonul si am pus vasul pe baie de aburi, amestecând pâna ce s-a îngrosat.


Am lasat sa se raceasca. Am mixat crema mascarpone, apoi am adaugat crema de lamâie racita, iar la final, am încorporat usor frisca batuta.


Am taiat cele doua blaturi în doua, obtinând astfel 4 blaturi.


Am însiropat blaturile, apoi pe 3 din cele 4 blaturi am pus jeleu din vin, un strat de crema si bucati de capsuni.


Smântâna am mixat-o cu o lingura de zahar pudra, apoi am îmbracat cu ea tortul.


Am ornat cu ciocolata, vafe si capsuni.


Un tort simplu dar foarte gustos, asa cum au apreciat si cei care l-au gustat.


S-aveţi poftă !




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

ancutsa 1

28.07.2017, 20:17

Foarte frumos tortul! La multi ani si felicitari!

Adi 1

28.07.2017, 23:01

Foarte bun!

kytz 1

31.07.2017, 11:19

Waw! Waw! Waw! Ce deliciuuuuuuuuuuuuu.....uuuuuuuuu! La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort etajat cu kiwi