Tort de ciocolata si cafea

de Lavinia in Torturi, 13 Ian 2013 | 5669 vizualizari

 

Un tort minunat,fin si delicios pentru iubitorii de cafea si ciocolata !Adica eu:))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 180 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 130 ml cafea tare
  • 130 ml ulei
  • 180 g faina
  • 40 g cacao

Sirop:

  • 250 ml cafea sau 250 ml apa+1 pliculet ness
  • esenta de rom
  • zahar dupa gust (eu nu am pus deloc)

Crema:

  • 350 g unt
  • 400 g nutella
  • esenta de rom
  • 5 galbenusuri

Glazura:

  • 300 g ciocolata
  • 200-250 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si cafea:

Pentru blat frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat cu ajutorul unei linguri.Adaugam treptat amestecand continuu uleiul,cafeaua si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil si omogenizam bine.Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si restul de zahar.Adaugam albusurile peste crema de galbenusuri si amestecam usor de sus in jos.(nu foarte mult,doar cat sa se incorporeze albusurile)Impartim compozitia in 4 parti egale si coacem 4 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu folie/hartie de copt timp de 12-15 min fiecare(testul scobitorii)


Pentru crema mixam untul la temperatura camerei apoi adaugam treptat 2-3 linguri de nutella ,un galbenus si tot asa pana terminam.La final adaugam esenta de rom dupa gust.


Cui nu ii plac galbenusurile crude le poate fierbe pe baie de aburi amestecate cu 2,3 linguri de zahar pana se ingroasa apoi se lasa la racit si se adauga lingura cu lingura cremei .


Asamblare:


Blat/Sirop/1/3 crema/blat/sirop/1/3 crema/blat/sirop/1/3 crema/blat/sirop/



Dati tortul la rece minim 2-3 ore pana se intareste crema.



Pentru glazura topiti ciocolata cu frisca si lasati sa se raceasca.


Imbracati tortul in ciocolata si ornati cu ciocolata ramasa si bomboane :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

diana_k 1

15.01.2013, 09:44

o minunatie de tort, delicios

Lavinia 1

15.01.2013, 10:29

Multumesc Diana!

Panacris 1

14.04.2017, 11:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si cafea