Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie

de diaconta in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 2865 vizualizari

 

Sigur că e molipsitoare treaba asta cu clătitele,mai ales când vrei să-I surprinzi pe cei dragi cu ceva bun.
Iar dacă mai pui şi ceva dragoste în ele,rezultatul nu poate fi decât unul minunat şi va fi răsplătit cu zâmbetele celor care le-au gustat.
Foarte bine s-au combinat clătitele pufoase  cu crema de vanilie,căpşunii şi ciocolata.
Clatite, cu dragoste pregatite.

 

INGREDIENTE

Ingrediente clătite:

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 350 ml lapte de cocos
  • 100 ml apa minerala
  • Sucul de la o portocala
  • 380 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Vanilie
  • Coaja rasa de portocala
  • Putin ulei pentru prajit

Ingrediente crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • Sucul de la o portocala
  • 400 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri smântâna

Ingrediente glazura:

  • 200 g ciocolata
  • 2 linguri Nutella
  • 100 g unt
  • Am mai folosit 14 buc biscuit si 250 g căpşuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie:

Clatitele  le-am copt în tigaia grill de 30x30 cm.

Am mixat galbenusurile cu  zaharul.                           .

Am mixat separate si albusurile cu un praf de sare.

Peste galbenusuri am adaugat sucul de portocala, laptele de cocos, apa minerala, uleiul si apoi faina amestecata cu praful de copt.

Am încorporat usor si albusurile, apoi am adaugat vanilia si coaja de portocala.

Am lasat compozitia la frigider pentru o ora, timp în care am pregatit crema de vanilie.

Cum am spus,am copt  clatitele in tigaia grill. Mi-au iesit 7 clatite.

Pentru crema de vanilie, am pus laptele sa se încalzeasca, am  scos semintele pastaii de vanilie si le-am pus în lapte împreuna cu batonul.

Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de portocala si amidonul, apoi am pus laptele caldut,pe care l-am strecurat.

Am transferat amestecul din nou în cratita si am fiert la foc mic pâna când compozitia se  va îngrosa.

Am pus o folie alimentara direct pe crema si am lasat-o sa se raceasca.

Crema mascarpone am amestecat-o si am amestecat-o cu crema racita.

Am mixat frisca cu smântâna, apoi am încorporat-o  în crema.

Am pregatit si glazura pentru ca am pus un strat de ciocolata si în interiorul tortului.

Ciocolata rupta bucati, am pus-o pe baie de aburi împreuna cu untul si nutella.

Când totul s-a omogenizat, am luat de pe foc si am lasat-o sa se raceasca.

Am ansamblat tortul,punând crema de vanilie si capsuni si un strat de ciocolata.

Deasupra am asezat un strat de biscuiti, peste care am pus glazura.

Am lasat la frigider pâna ce s-au înmuiat biscuitii si s-a putut felia.

 

Poftă bună !!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite cu capsuni si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rahela Velicu 1

23.02.2016, 16:50

Corinuta 1

26.02.2016, 13:56

Vai de mine si de mine, ce-i aici?

diaconta 1

26.02.2016, 13:58

Corinuto,un tort clatitat )))

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de branza cu dresing de zmeura