Inghetata cu cirese si vanilie

de Oana in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 1451 vizualizari

 

Multumim Gabitza pentru inspiratia delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brun
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g cirese fara samburi + 2 linguri zahar brun
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese si vanilie:

Galbenusurile se bat cu zaharul la bain-marie pana se umfla si se ingroasa putin, apoi se lasa la racit. Frisca lichida se bate bine si se amesteca apoi cu galbenusurile. Se imparte compozitia in doua. In jumatate se amesteca ciresele pasate cu blenderul cu 2 linguri de zahar, iar in cealalta jumatate se amesteca esenta de vanilie. Se pune inghetata in forme, eu am folosit paharele de plastic mici si se pune la congelator. Dupa jumatate de ora se infig in inghetata betisoarele (am folosit betisoare de plastic de amestecat cafeaua:)


Se lasa la congelator peste noapte. Se scot apoi paharele cu inghetata, se tin cateva secunde strans in mana si se scoate usor paharelul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cirese si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

David4 1

10.04.2012, 13:21

pot sa inlocuiesc frisca cu laptele ?

David4 1

10.04.2012, 13:23

???
oricum arata bine felicitari

Oana 1

10.04.2012, 14:53

S-ar putea sa iasa prea lichida compozitia, frisca o intareste si iese si mai cremoasa...nu stiu ce sa zic...poti incerca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08