Inghetata cu cirese si vanilie

de Oana in Dulciuri, 29 Iun 2011 | 2508 vizualizari

 

Multumim Gabitza pentru inspiratia delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brun
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g cirese fara samburi + 2 linguri zahar brun
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu cirese si vanilie:

Galbenusurile se bat cu zaharul la bain-marie pana se umfla si se ingroasa putin, apoi se lasa la racit. Frisca lichida se bate bine si se amesteca apoi cu galbenusurile. Se imparte compozitia in doua. In jumatate se amesteca ciresele pasate cu blenderul cu 2 linguri de zahar, iar in cealalta jumatate se amesteca esenta de vanilie. Se pune inghetata in forme, eu am folosit paharele de plastic mici si se pune la congelator. Dupa jumatate de ora se infig in inghetata betisoarele (am folosit betisoare de plastic de amestecat cafeaua:)

Se lasa la congelator peste noapte. Se scot apoi paharele cu inghetata, se tin cateva secunde strans in mana si se scoate usor paharelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu cirese si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

David4 1

10.04.2012, 13:21

pot sa inlocuiesc frisca cu laptele ?

David4 1

10.04.2012, 13:23

???
oricum arata bine felicitari

Oana 1

10.04.2012, 14:53

S-ar putea sa iasa prea lichida compozitia, frisca o intareste si iese si mai cremoasa...nu stiu ce sa zic...poti incerca

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Sirop de cirese