Melc urias cu mere si afine

de Valclaudia in Dulciuri, 27 Sep 2014 | 1880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina alba
  • 1 praf de sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 220 ml lapte caldut
  • 5-6 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr. unt topit
  • 1 ou intreg + 2 albusuri
  • 500 gr.mere rase
  • cca 100 gr. zahar tos
  • 200 gr. afine congelate
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de budinca (vanilie)
  • 50 ml lapte rece
  • 2 linguri de zahar
  • 2 galbenusuri amestecate cu 2 linguri de lapte
  • zahar colorat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melc urias cu mere si afine:

Drojdia se amesteca cu 1 lingura de zahar si un praf de sare pana devine lichida.

Adaugam laptele caldut, 1 ou intreg + 2 albusuri,untul topit zaharul, vanilia,apoi faina si amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elastic pe care-l vom lasa cel putin 30 minute la dospit in loc ferit de curenti.

Merele se spala, se curata de coaja, se trec pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi se pun la foc mic cu 100 gr. zahar si un praf se scortisoara. Lasam pana scade apa lasata, apoi adaugam afinele congelate. Lasam din nou la foc mic pana scade toata apa.

Intr-o cratita aducem laptele la punctul de fierbere. Adaugam 1 plic zahar vanilat si 2 linguri de zahar tos.

Dizolvam praful de budinca in 50 ml lapte rece.

Cand laptele a atins punctul de fierbere adaugam budinca dizolvata si lasam la foc mic pana se ingroasa. Amestecam in continuu sa nu se afume.

Lasam la racorit si cand s-a racit, amestecam budinca cu fructele calite.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Intindem aluatul dospit pe masa de lucru infainata, ungem un strat consistent de crema (budinca+fructe calite), apoi rulam strans aluatul, ca la rulada.

In tava tapetata cu hartie de copt asezam apoi sulul de aluat umplut, rotindu-l in forma de melc.

Ungem melcul cu galbenus ame4stecat cu smantana, apoi presaram cristale dezahar colorat si dam la cuptor pentru 40 minute, pana se rumeneste frumos.

Lasam la racit si servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melc urias cu mere si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Melc urias cu mere si afine-0
Melc urias cu mere si afine-1
Melc urias cu mere si afine-2
Melc urias cu mere si afine-3
Melc urias cu mere si afine-4
Melc urias cu mere si afine-5
Melc urias cu mere si afine-6
Melc urias cu mere si afine-7
Melc urias cu mere si afine-8
Melc urias cu mere si afine-9
Melc urias cu mere si afine-10
Melc urias cu mere si afine-11
Melc urias cu mere si afine-12
Melc urias cu mere si afine-13
Melc urias cu mere si afine-14
Melc urias cu mere si afine-15
Melc urias cu mere si afine-16

COMENTARII (13)

mirela0911

mirela0911 1

28.09.2014, 11:13

Merge bine la cafea!

Rocsi

Rocsi 1

28.09.2014, 11:33

Ce urias grozaaaav!

Corinuta

Corinuta 1

28.09.2014, 12:00

superb!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!